Gemeente Soest

Genomineerden Sportgala

Datum: 04/01/2007

Op vrijdag 26 januari 2007 wordt in Sporthal Spleasure Centrum het jaarlijkse Sportgala georganiseerd. Daar worden de sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en de sportvrijwilliger van het jaar 2006 gehuldigd. De afgelopen periode zijn er door de verenigingen diverse kandidaten aangedragen om mee te dingen naar een van bovenstaande titels.

De nominatiecommissie heeft voor het sportgala de volgende sporters genomineerd:

Voor de titel Sportman van 2006 zijn genomineerd:

Pim Hoeksema: autosport. Raced o.a. in de Seat Cupra Cup en is daarin 2e geworden.
Robin Ammerlaan: tennis. Staat 1e op de wereld ranglijst voor de gehandicapte tennisser.
Bas Verresen: de beste jeugdhockeykeeper van Nederland met de volgende titels: Clubkampioen strafballen, Kampioen strafballen Midden Nederland en Kampioen van Nederland.

Voor de titel Sportvrouw van 2006 zijn genomineerd:

Ilse Vaessen: badminton. Speelt binnen- en buitenlandse toernooien (Belgie, Zweden en Frankrijk). Is officieel opgenomen in het Nederlands/ Olympisch senioren team.
Joleen Hakker: roeien/langlaufen. Zilver gewonnen op de WK roeien in Engeland en goud gewonnen bij het langlaufen (klassieke 5 km) en goud bij de biatlon (beide in Noorwegen).
Sanne Delfgou: schaatsen. Tweede op het gewestelijk allround kampioenschap en gekwalificeerd voor het NK Sprint op 6 en 7 januari 2007.

Voor de titel Sportploeg van 2006 zijn genomineerd:

Firtina '93: zaalvoetbalploeg. Team 1 speelt in de top van de 1e divisie van de KNVB; het hoogste niveau binnen in Soest. Eemvogels, het A1 team: en 8-tal zeer gedreven jongens en meisjes die op een zeer verdienstelijk niveau de korfbalsport bedrijven. SHOT tafeltennis: Team 1 van SHOT is gepromoveerd naar de landelijke competitie.

Voor de titel Sporttalent van 2006 zijn genomineerd:

Judith Rasch: atletiek. Zeer groot talent en is in 2006 maar liefst 14 van de 19 wedstrijden op de eerste plaats geëindigd. Pepijn Leppers: tafeltennis. Speelt op het hoogtes niveau in de senioren competitie.
Timon Sloos: turnen. Brons gewonnen op de minitrampoline.

Voor de titel Sportvrijwilliger van 2006 zijn genomineerd:

Jeffry Verwoerd: dammen (DVSB). Geeft damles, is jeugdleider en dat op een enthousiaste en deskundige wijze.
Bert Dekker: voetbal (SO Soest). Manusje van alles, bardienst, limonade verzorgen voor alle jeugdteams, onderhoud clubhuis, enz. enz. Daphe Hilhorst: korfbal (Eemvogels). Is wedstrijdsecretaris, begeleidt trainers en coaches, maakt iedere 2 weken het clubblad, houdt de website bij etc.

Dit Sportgala wordt georganiseerd door de Sport Federatie Soest in samenwerking met de Gemeente Soest.

Tijdens het Sportgala op 26 januari 2007 wordt er een quiz gehouden waarbij een sportvereniging kans maakt op een mooie geldprijs die ten goede van de vereniging komt. Voor deze quiz kunnen deelnemers vanuit de verenigingen opgegeven worden. Indien uw vereniging een teamsport bedrijft kan b.v. het beste senioren- of jeugdteam de vereniging vertegenwoordigen. Indien de vereniging een individuele sport bedrijft kan b.v. de best presterende senior en pupil/junior van het afgelopen jaar afgevaardigd worden.

Voor verder informatie:
Sport Federatie Soest
Leo Verver, tel. (06) 53 676 181
Piet Moree, tel. (035) 60 279 13

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer