Politie Haaglanden

Persberichten 4 januari

Haaglanden, 04-01-2007

Aanrijding door dronken automobilist
Den Haag - Een 40-jarige man uit Roelofarendsveen veroorzaakte op woensdag 3 januari rond 20.45 uur een aanrijding op de kruising van de Laan van Nieuw Oost-Indië met de Schenkkade. Een 32-jarige man uit Voorburg stond op de kruising voor het stoplicht toen hij een auto slingerend op zich af zag komen. Hij kon niet voorkomen dat hij door deze auto werd geraakt. Bij het invullen van de schadeformulieren vertrouwde de man de zaak niet helemaal. Hij rook namelijk een sterke alcohollucht bij de verdachte en belde daarom de politie. Hij bleek gelijk te hebben. De verdachte blies aan het bureau 955 ugl. Agenten ontdekten ook dat de verdachte een vals rijbewijs had. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Gewond bij aanrijding
Den Haag De 30-jarige Bleiswijkse bestuurster van een scooter is woensdagavond lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Prinsegracht en de Brouwersgracht. Het slachtoffer werd omstreeks half twaalf aangereden door de 27-jarige bestuurder van een auto toen zij vermoedelijk door rood de kruising overstak. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. Ze kon later op de avond weer naar huis.

Vuurwerkbom beschadigt pand
Den Haag Een zware vuurwerkbom heeft woensdagavond een eetgelegenheid aan het Paul Krugerplein beschadigd. Onbekenden plaatsten het explosief omstreeks zeven uur aan de achterzijde van de zaak, dat vervolgens een deel van de buitenmuur wegblies. Binnen vernielde de explosie tegels en een geiser. Tijdens het onderzoek op de plek van de explosie verzamelden zich veel jongeren op het plein. Vier jongens van 15 tot 17 jaar werden aangehouden toen zij bleven weigeren het plein te verlaten.

Hennepkwekerij ontdekt
Den Haag De huurachterstand van de 25-jarige bewoner van een woning aan de Jacob Catsstraat is waarschijnlijk niet het gevolg geweest van een gebrek aan geld. Toen politiemensen woensdagochtend omstreeks tien uur met personeel van de woningcorporatie het huis betraden om het te ontruimen, troffen zij er een professionele hennepkwekerij aan. Met kostbare apparatuur werden 126 hennepplanten en 650 stekjes onderhouden. De bewoner was tijdens de ontdekking niet thuis, maar kon korte tijd later worden aangehouden. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Auto tegen lichtmast
Den Haag - Een 70-jarige automobilist uit Den Haag brak zijn neus toen hij op woensdag 3 januari rond 17.40 uur tegen een lichtmast op de Binckhorstlaan botste. De bestuurder is mogelijk onwel geworden en heeft daardoor vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Een 76-jarige Haagse die ook in de auto zat, raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis. Op de achterbank zaten de twee kleindochters van het 76-jarige slachtoffer. Eén van hen, een meisje van tien uit Zoetermeer, liep geen letsel op. De andere kleindochter, een 17-jarig meisje uit Zoetermeer, raakte wel gewond en is in het ziekenhuis opgenomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Met slok op doorgereden na aanrijding
Den Haag - Nadat een bestuurder op woensdag 3 januari rond 15.30 uur doorreed na een aanrijding, kreeg hij thuis bezoek van de politie. Het ongeval vond plaats rond 14.30 uur op de Hengelolaan. De auto die betrokken was bij de aanrijding stond voor de deur en de 46-jarige Hagenaar verklaarde dat het zijn auto was en dat hij de bestuurder daarvan was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij te veel gedronken had, hij blies 910 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bang voor hond in eigen taxi
Den Haag - Een taxichauffeur zag op donderdag 4 januari rond 3.30 uur een hond loslopen op de Vier Heemskinderenstraat en liet het beest in zijn taxi instappen. De chauffeur werd bang toen hij dacht dat het om een pitbull ging die ook nog eens hard blafte. Toen agenten de chauffeur kwamen helpen, bleek het te gaan om een Stefford, volgens de agenten een lieve hond. De viervoeter werd bevrijd uit de taxi en overgebracht naar het asiel.

Langdurig zwemverbod voor Hagenaar
Leidschendam - Een 13-jarige jongen uit Den Haag veroorzaakte op dinsdag 3 januari om 14.25 overlast in zwembad de Fluit. Tijdens het zwemmen maakte de jongen twee maal een ongepaste opmerking tegen een oudere mevrouw, waarna de vrouw een klacht indiende bij het zwembad. In overleg met de politie en de ouders van de jongen is vervolgens de jongen voor twee jaar lang de toegang tot het zwembad ontzegd.

Schade door vuurwerk in Leidschendam en Voorburg Leidschendam Een inwoner van Leidschendam zat in zijn woning tijdens de oudejaarsnacht om 23.45 aan de Prins Johan Willem Frisolaan tv te kijken toen hij werd opgeschrikt door vuurwerk dat in zijn slaapkamer terecht was gekomen. Het vuurwerk veroorzaakte een beginnende brand met veel rookontwikkeling en voor ongeveer 15.000 schade aan meubels, parket, televisie, computer, gordijnen dekbedden en matras. Aan de Populierendreef in Voorburg schrok een bewoner behoorlijk toen hij op 2 januari om 20.30 een harde knal hoorde. Er bleek dat vuurwerk in de afzuiging van de wasemkap was gegooid. Hierdoor zijn de wasemkap, de kap van de afvoer, de afvoerslang en de deur van het keukenkastje vernield. In beide gevallen is niets bekend over de daders. Heeft u informatie die de politie helpt met het opsporen van de verdachten belt u dan met bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Auto op vluchtheuvel
Leidschendam Getuigen zagen op 3 januari om 14.15 de bestuurder van een personenauto heel langzaam de kruising van de Vlietweg en de De Ruyterstraat opdraaien en zonder aanwijsbare reden belandde op de vluchtheuvel belandde. De 87-jarige bestuurder uit Rijswijk reed een verkeersbord om en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Vervolgens probeerde de Rijwijker achteruit te rijden waarbij door de verkeerspaal de bumper van de auto loskwam. Omstanders maanden de man tot stoppen. De man verklaarde dat hij naar links had willen uitwijken omdat hij een auto niet had zien aankomen toen hij de kruising opdraaide, waarop hij op de vluchtheuvel belandde. De bestuurder is al op leeftijd en om die reden stelt de politie een onderzoek naar zijn rijvaardigheid in.

Twee broers verdacht van inbraak
Rijswijk Op donderdag 4 januari omstreeks 01.45 uur werd er bij een sigarenwinkel aan het Waldhoornplein ingebroken. Agenten die ter plaatse gingen kregen de melding dat er twee mannen waren weggelopen in de richting van het Wilhelminapark. Met meerdere agenten werd er vervolgens gezocht naar deze mannen. In de Klaroenstraat werd een auto gecontroleerd met twee mannen erin. Tijdens controle werd vastgesteld dat één van de mannen nog werd gezocht en bovendien voldeden de mannen aan een opgegeven signalement. Beide mannen (19 en 24 jaar) en afkomstig uit Leidschendam, bleken broers te zijn. Ze zijn aangehouden voor poging inbraak en meegenomen naar een politiebureau. De rolluiken van de sigarenwinkel bleken te zijn beschadigd.

Brand in de frituur
Delft Een kapotte thermostaat leidde woensdag 3 januari om 11.40 uur tot een klein brandje in een bedrijfsrestaurant aan de Kluyverweg. Doordat de thermostaat niet goed meer werkte, raakte de frituurinstallatie oververhit en vloog in brand. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Niemand raakte gewond.

Op strooptocht
Delft Beveiligingspersoneel van het winkelcentrum De Veste betrapte woensdag 3 januari om 15.45 uur een 52-jarige inwoner uit Pijnacker op heterdaad. De man nam enkele goederen weg en liep vervolgens een winkel uit. De beveiligingsbeambte hield de man aan waarna bleek dat hij in meerdere winkels goederen had weggenomen. De man kreeg een proces-verbaal.

Man mishandelt plaatsgenoot
Delft Een 25-jarige Delftenaar mishandelde vooralsnog zonder enige aanleiding op woensdag 3 januari om 18.15 uur in een woning aan de Schubertlaan een 48-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. Daar bleek dat de man diverse kneuzingen had opgelopen. Politieagenten hielden de 25-jarige man aan. De politie stelt een onderzoek in naar de gedragingen van de man.

Ruzie om parkeerplaats
Delft - Drukte op het parkeerterrein aan de Olof Palmestraat leidde woensdag 3 januari om 19.15 uur tot een hoop tumult. Een 44-jarige Haagse zag een lege parkeerplaats en hield die min of meer bezet voor haar 26-jarige dochter. Een 39-jarige Hagenaar wilde toch de parkeerplaats oprijden en reed daarbij tegen de 44-jarige op. Politieagenten die ter plaatse verschenen hielden de automobilist aan. Aan het bureau werd getracht met alle betrokken een verzoenend gesprek te voeren. Moeder en dochter hadden daar echter geen trek in en verlieten boos het politiebureau.

In herhaling
Delft Politieagenten zagen donderdag 4 januari kort na middernacht een 39-jarige Delftenaar op de Buitenhofdreef in zijn personenauto stappen en vervolgens wegrijden. Aangezien zij de man al eerder hadden aangehouden wegens rijden onder invloed lieten zij de man stoppen. Ook nu had de man teveel gedronken. Hij blies 375 ugl. Aangezien het voor de man in vrij korte tijd de derde keer was, nam de politie zijn auto in beslag. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard. Hij kreeg diverse processen-verbaal en kon lopend verder.

Jongen gooit fiets in de sloot
Pijnacker Een 18-jarige jongen uit Zoetermeer gooide woensdag 3 januari om 22.00 uur aan de Laan van Nootdorp een fiets in de sloot. De 18-jarige eigenaar uit Nootdorp viste zijn karretje aan het water en vertelde surveillerende politieagenten wat er gebeurd was. Op basis van het signalement twisten de agenten op het NSstation de 18-jarige Zoetermeerder te achterhalen. Aan het bureau bekende de jongen de fiets in het water gegooid te hebben omdat hij werd betrapt door de jongen uit Nootdorp. Hij wilde met de fiets naar het station rijden omdat hij geen zin had om te gaan lopen. Hij kreeg een proces-verbaal wegens vernieling.

Dronken op de brommer
Zoetermeer - De politie controleerde donderdagochtend 4 januari rond 03.00 uur een bromfiets op de Aletta Jacobslaan. De 32-jarige bestuurder uit Zoetermeer rook naar alcohol. Aan het politiebureau blies hij 800 ugl. De politieagenten vorderden het rijbewijs in en gaven hem een rijverbod.

Ongeval door gaspedaal
Zoetermeer - Een 19-jarige Hagenaar reed woensdag 3 januari rond 17.00 uur met zijn auto tegen een schuur op het Vegelinbos. Hij knalde eerst door twee balken heen, scheurde door een tuin en kwam tegen de schuur tot stilstand. Het slachtoffer moest een blaastest ondergaan, maar had niet teveel gedronken. Doordat zijn gaspedaal bleef hangen, verloor hij de macht over het stuur. De schuur was beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Verraden door sterke henneplucht
Zoetermeer - De politie reageerde woensdag rond 17.30 uur op de melding over een sterke henneplucht bij een woning op het Binnenwater. De agenten gingen de woning binnen en troffen 370 hennepplanten aan. Ecoloss heeft de plantage opgeruimd. De politie nam de planten en het materiaal in beslag en stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.