Gemeente Hilversum

Bureau Wijkzaken van start

4 januari 2007
Op 2 januari 2007 is bij de gemeente Hilversum het nieuwe Bureau Wijkzaken gestart. Bureau Wijkzaken is er voor vragen en ideeën van bewoners(groepen) die te maken hebben met de leefbaarheid in wijken en buurten.
Bureau Wijkzaken is een aanvulling op andere meldpunten en loketten van de gemeente, zoals het Service Meldpunt.
Bij het Service Meldpunt (035-629 2345) kunnen Hilversummers terecht voor een gat in de weg, een omgewaaide boom of een eenvoudig verkeersprobleem.
Bureau Wijkzaken is er voor vragen of ideeën die niet één, twee, drie zijn op te lossen. Voor zaken die gaan over leefbaarheid in het algemeen, waarbij bewoners vaak niet precies weten waar ze moeten zijn.
Voor initiatieven die bewoners samen met de gemeente en andere organisaties willen oppakken.

Flyer
Bij Bureau Wijkzaken werken drie medewerkers: Coen van Beers (coördinator), Joke Mattèrn en Rik van Dijk. Het Bureau is te bereiken via telefoonnummer 035 - 629 2060 of via e-mail: bureauwijkzaken@hilversum.nl
De medewerkers hebben zich in december in een persoonlijke brief aan Hilversumse bewonersgroepen, Hilversumse organisaties en instellingen en medewerkers van de gemeente voorgesteld.

Met ingang van 3 januari, is er ook een flyer beschikbaar met informatie over het werk van Bureau Wijkzaken, de medewerkers en de wijkindeling die het Bureau hanteert.
De flyer wordt op de nieuwjaarsreceptie van 9 januari aan belangstellenden gepresenteerd en uitgedeeld. De inhoud van de flyer is ook via de rechterkant van deze pagina te downloaden.

Verbindingen
Bij vragen van bewoners(groepen) gaat Bureau Wijkzaken als volgt te werk: Na eerst de zaak te hebben verkend, benadert Bureau Wijkzaken de betrokken personen en instellingen en legt de juiste verbindingen. Vervolgens regelt Bureau Wijkzaken een goede overdracht binnen de gemeente en stimuleert de verdere samenwerking met SIS/Versa, woningcorporaties, politie en overige wijkgerichte instellingen.

Bewoners kunnen bij Bureau Wijkzaken ook terecht voor het indienen van een aanvraag uit het wijkbudget. Dit jaarlijkse budget is bedoeld voor initiatieven van bewoners die de leefbaarheid van wijken en buurten ten goede komen.