Persberichten 04/01 ochtend

Regio, 04-01-2007

Sassenheim Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een flatwoning aan de Gladiolenstraat. Woensdagavond 3 januari kwam de bewoner rond 20.25 uur thuis en ontdekte de inbraak. Een voordeur was opengebroken en diverse goederen waren gestolen. De bewoner zag twee knapen wegrennen en zette de achtervolging op hen in. Daarbij lieten ze uit de woning gestolen goederen op de straat achter. De bewoner wist één van de knapen vast te pakken. Omdat deze hem bedreigde liet hij hem uiteindelijk weer los. Beiden zijn daarna niet meer gevonden.

Leiden Motorrijder rijdt voetganger aan De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van een ongeval waarbij een 82 jarige voetganger uit Leiden met hoofdletsel en een 39 jarige motorrijder uit Hekelingen naar het LUMC zijn overgebracht. Het ongeval gebeurde woensdagavond 3 januari rond 18.00 uur op een voetgangersoversteekplaats op de Lammenschansweg. De man stak daar over en de motorrijder zag hem voor zover nu bekend is op het laatste moment omdat voor hem een auto de Leliestraat inreed. Ondanks krachtig remmen kon hij niet voorkomen dat de voetganger aangereden werd. Getuigen van het ongeval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden-Zuid via 0900-8844.

Zoeterwoude Onder invloed rijden De politie heeft donderdagnacht 4 januari rond 01.25 uur een 50 jarige automobilist uit Leiden op de Noordbuurtseweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslag van zijn ademanalyse was 875 ug/l (limiet 220 ug/l). De man bleek al eerder veroordeeld te zijn voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was als gevolg daarvan in april 2006 ongeldig verklaard. Hij reed dus nu zonder geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Politie vordert rijbewijs in De politie heeft woensdagavond 3 januari rond 22.40 uur het rijbewijs ingevorderd van een 59 jarige vrachtwagenbestuurder uit Lohne (Dld). Een agente reed in haar privétijd over de A12 en kreeg de indruk dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Zij belde naar haar in dienst zijnde collegas die de vrachtauto aan de kant zette bij een benzinestation. Daar werd vastgesteld dat de man onder invloed verkeerde. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse waarvan de uitslag 785 ug/l (limiet 220 ug/l) was. Na overleg met justitie werd besloten het rijbewijs in te vorderen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda (Poging) inbraken in woningen Afgelopen week is in meerdere woningen in Gouda ingebroken of gepoogd in te breken. In een woning aan de Weerestein werden dinsdagavond 2 januari een tas en een laptop gestolen. Terwijl de bewoner in een andere ruimte was zag een insluiper kans via de onafgesloten keukendeur de woning binnen te komen en de goederen weg te nemen. Woensdag werd het slot van de voordeur van een woning aan de Roemer Visscherstraat geforceerd. Hoewel enkele ruimten waren doorzocht werd er niets weggenomen. In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 januari werd de auto van de bewoners van een woning aan de Wilhelmina van Pruisenlaan gestolen. Ook nam(en) de inbreker(s) bankpassen en een mobiele telefoon mee. Bij een woning aan de Pepermolenerf en aan de Zwarteweg is het gebleven bij een poging.

Waddinxveen Vernieling raam woning De politie doet onderzoek naar de vernieling van een raam van een woning aan de Brugweg. Vermoedelijk werd er op dinsdag 26 december rond 22.25 uur op het raam geschoten met een luchtdruk- of CO2 wapen en veroorzaakte het kogeltje een gaatje in de buitenste ruit van het dubbelglas. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Inbraak bij radiostation De politie doet onderzoek naar de inbraak bij een radiostation aan de Tollenslaan. Dinsdag 2 januari werd de inbraak ontdekt. Deze moet gepleegd zijn vanaf zondag 31 december. Via een raam wist men een ontvanger van de straalzender te ontvreemden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor

--- einde berichten -