Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

4-01-2007 Het ANVR fuseert tot één vereniging: de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
De leden van drie lidverenigingen en de federatie van het, dit jaar 40-jarige, ANVR hebben unaniem ingestemd tot fusie van de Vereniging van ANVR Reisagenten, Vereniging van ANVR Reisorganisatoren, Vereniging van Luchtvaartagenten en Zakenreisbureaus en het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen tot de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.

Tijdens een eerste ledenvergadering op 14 december jl., waarin echter het vereiste quorum tot fusie niet werd gehaald, zijn de leden akkoord gegaan met de nieuwe statuten, het huishoudelijk reglement, de nieuwe contributiestructuur en de begroting voor het jaar 2007. Na een tweede, extra ledenvergadering, die werd gehouden op vrijdag 29 december en daarmee statutair werd voldaan aan de voorwaarden, is de fusie vanaf 3 januari 2007 ook juridisch een feit.

Hiermee komt met ingang van 3 januari 2007 een einde aan aparte verenigingen voor reisagenten, IATA-agenten en touroperators en is gekozen voor integratie van deze reisondernemingen in de nieuwgevormde Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.

Met deze stap in de lopende reorganisatie van de ANVR verwacht het bestuur, onder voorzitterschap van Carl Gerkens, tot een meer slagvaardige structuur te komen. De volgende stap is het aantrekken en vervolgens inwerken van een nieuwe directeur in de loop van 2007, waarna de omvang van het bestuur kan worden verminderd.
- ANVR wil Gerechtshof duidelijkheid vragen over Dynamic Packaging (5-12-2006)