Politie Groningen

Donderdag 4 januari 2007

Provincie Groningen, 04-01-2007

Groningen: agent schiet op zeer agressieve hond

De politie kreeg woensdagavond een melding van een agressieve herdershond in de Oppenheimstraat. Medewerkers van de dierenambulance hadden geprobeerd de hond te vangen, maar dat lukte niet. De herder ging zelfs in de aanval richting de medewerkers. Het was onbekend van wie de hond was. De hondengeleider van de politie probeerde vervolgens de hond met woorden en een vangstok te vangen, maar dit mislukte. De herder richtte zich nu op een vrouw die met haar aangelijnde hond kwam aanfietsen. Hij vertoonde ook zeer agressief gedrag richting de aangelijnde hond en dook er bovenop. De hondengeleider en een medewerker van de dierenambulance probeerden de hond los te krijgen, maar dit lukte met geen mogelijkheid. Toen hij zich ook op de vrouw richtte, nam de hondengeleider afstand en schoot de herder in zijn flank. Die liep vervolgens toch nog weg en dook onder een struik. De dierenarts heeft de hond daar laten inslapen gezien het gevaar.

Groningen: glazenwasser valt van ladder

Een 59-jarige glazenwasser uit Hoogezand is woensdagmorgen aan de Troelstralaan in Groningen tijdens werkzaamheden van een ladder gevallen. Hij viel van 3,5 meter hoogte en liep een hoofdwond op. Hij werd door een ambulance meegenomen naar een ziekenhuis.

Groningen: winkeldief houdt van Zwitsal

Een 42-jarige man uit Hoogezand is woensdagmiddag aangehouden voor diefstal. Hij had bij een winkel aan het Wielewaalplein twaalf flacons Zwitsal gestolen. Hij werd ingerekend en bekende de diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietsster gewond

Een 78-jarige snorfietsster uit Groningen is woensdagmiddag op de Muntinglaan gewond geraakt bij een aanrijding. Zij kwam van rechts van een 35-jarige automobilist uit Groningen. Hij verleende haar geen voorrang. Het slachtoffer is met een hoofdwond en een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft op diverse locaties in de stad het verkeer gecontroleerd. Op de Helperzoom werd s ochtends een uur gecontroleerd op snelheid met een lasergun. Hierbij vielen vijf automobilisten door de mand, omdat zij meer dan de toegestane 50 km/uur reden. De snelste werd geklokt op 72 km/uur. Zij werden allen staandegehouden en kregen een bekeuring. In Haren werd aan de Rijksstraatweg drie bekeuringen uitgeschreven. Voor het niet-handsfree bellen, gevaarlijk parkeren en het onjuist bevestigd hebben van een losbreekreminrichting. Ook op de A-weg werd s ochtends gecontroleerd. Hier werden in totaal vier automobilisten bekeurd. Drie reden over de busbaan en één droeg geen autogordel.

Delfzijl: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 33-jarige automobiliste uit Delfzijl is woensdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw moest sterk remmen voor een voor haar rijdende auto, die plotseling remde. De bestuurder van deze auto is onbekend gebleven. Een 20-jarige automobilist uit Delfzijl kon vervolgens niet meer op tijd remmen en raakte de auto van de vrouw. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Nieuwe Pekela: jongens aangehouden voor vuurwerk

De politie heeft woensdagmiddag twee jongens uit Nieuwe Pekela, 11 en 12 jaar, aangehouden. Het tweetal had vuurwerk afgestoken, waardoor een conifeer aan de Seringenlaan vlam vatte. Door omwonenden kon het brandje gelukkig snel worden geblust. De jongens verklaarden overgebleven vuurwerk op te maken. Het restant vuurwerk is ter vernietiging door de agenten meegenomen. De jongeren zijn overgedragen aan hun ouders en worden aangemeld bij Halt.

Nieuw Beerta: automobilist rijdt door na ongeval

Een 35-jarige automobilist uit Groningen is woensdag aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden met een ongeldig rijbewijs. De man had op de Verlengde Hoofdweg in Nieuw Beerta een aanrijding veroorzaakt. Een 74-jarige automobilist uit Drieborg gaf de man geen voorrang, waardoor materiële schade ontstond. De 35-jarige reed echter door. De politie trof de man later aan in Nieuweschans. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: fietsendief aangehouden

De politie heeft woensdag een 41-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal van een fiets. Agenten zagen de man op een nieuwe fiets fietsen op de Van Boekerenweg in Stadskanaal. Bij controle bleek de fiets waarop hij fietste van diefstal afkomstig was. De man is na verhoor na huis gestuurd. De fiets is gestald op het politiebureau.

Stadskanaal/Winschoten: rijden onder invloed

Een 21-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal is woensdagavond op de Drentselaan in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek bij controle 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg voor beide feiten een bekeuring.

Op de Beertsterweg in Winschoten reed een 58-jarige automobilist uit Winschoten onder invloed. Hij bleek bij controle een alcoholpromillage van 1,3 in zijn bloed te hebben. Bovendien was zijn auto niet APK gekeurd. Hij werd met een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: automobilist raakt middengeleider

Een 73-jarige automobilist uit Mussel is woensdagavond op de Navolaan in Stadskanaal gewond geraakt. De man zag een middengeleider die twee rijstroken van de Navolaan scheidt, over het hoofd. De botsing met de middengeleider had tot gevolg dat de auto over de kop sloeg en in de berm tot stilstand kwam. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag in het oostelijk deel van de provincie op diverse locaties aanhangwagens gecontroleerd. In totaal zijn acht bekeuringen uitgeschreven: onjuiste verlichting aanhangwagen (2x), kans op vallende lading, onvoldoende zicht naar achteren, geen juist rijbewijs, gladde banden, geen markering uitstekende lading (2x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1748, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 679, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 146, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1081, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.