Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd
communicatie Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Alcomobilisten lopen tegen de lamp / West (04/01/2007)

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Amsterdam-West mannen aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij werden door surveillerende agenten opgemerkt toen zij opvallend slingerend over de weg reden. Beide mannen bleken een aanzienlijke hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Eén rijbewijs is ingevorderd, rijverboden werden uitgereikt en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Admiraal de Ruijterweg Rond één uur in de nacht van woensdag op donderdag zagen agenten op de Admiraal de Ruijterweg een man slingerend en zonder achterlicht op zijn scooter rijden. Omdat duidelijke vermoedens bestonden dat de man alcohol had genuttigd werd een onderzoek ingesteld en bleek de man bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alchol te hebben gebruikt met een promillage van 1,3. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hem werd ook een rijverbod uitgereikt.

Lodewijk van Deijsselstraat Op de Lodewijk van Deijsselstraat viel rond twee uur een automobilist op omdat hij slingerend en zonder verlichting reed op de Lodewijk van Deijsselstraat. Surveillerende agenten zagen het rijgedrag van de man en besloten een onderzoek in te stellen. Hieruit bleek dat de bestuurder aanzienlijk meer alcohol had gedronken dan wettelijk is toegestaan (een promillage van 0,85). Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Voor beide is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod opgelegd.