Project Gemeente Westland

loketten De Lier en Naaldwijk
Officiële opening Stip Westland loketten De Lier en Naaldwijk Publicatiedatum: 04-01-2007

Vanaf januari 2007 kunnen inwoners met vragen over wonen, zorg en welzijn terecht bij Stip Westland in De Lier en Naaldwijk. Op donderdag 11 januari worden de Stip Westland loketten officieel geopend. Om 13.15 uur verricht wethouder De Goeij van de gemeente Westland samen met de directeuren van Stichting Welzijn Westland, de woningcorporatie Arcade, Woningcorporatie Wateringen en Vestia Westland de openingshandeling bij het Stip Westland loket De Lier aan de Hoofdstraat 76a.

Stip Westland komt voort uit de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die 1 januari jl. in werking is getreden. Het doel van de Wmo is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Het geven van informatie en advies is een onderdeel van deze nieuwe wet.
Stip Westland is hierop het antwoord: het punt voor informatie, advies, aanvragen en indicering op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Ook voor hulp bij het huishouden kunnen inwoners zich voortaan wenden tot Stip Westland. Meer informatie is te verkrijgen via www.stipwestland.nl, tel.(0174) 315040 of via e-mail: info@stipwestland.nl

De gemeente Westland, Stichting Welzijn Westland en de Westlandse woningcorporaties hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de komst van de Stip Westland loketten voor wonen, zorg en welzijn te realiseren.

De adressen van de Stip Westland loketten zijn: Stip Westland De Lier: Hoofdstraat 76a
Stip Westland Naaldwijk: Pr.Bernhardstraat 5a

Ook in s-Gravenzande, Monster en Wateringen worden in de loop van 2007 loketten geopend. Tot die tijd kunt u in deze kernen voor informatie en advies terecht bij de huidige zorgloketten van Stichting Welzijn Westland.