Gemeente Someren



* Wijzigingen busvervoer Hermes

Wijzigingen busvervoer Hermes

Zondag 10 december jongstleden is de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen veranderd. Voor een goede aansluiting tussen bus en trein zijn daarom ook de tijden van de bussen gewijzigd. Hieronder staat per lijn aangegeven wat die wijzigingen inhouden voor de bussen die door Someren rijden.

Lijn 20 Helmond-Asten-Eindhoven
In de middag en avondspits sluit lijn 20 voor de treinreizigers vanuit Eindhoven in Helmond voortaan ook aan op de Intercitytreinen. In Mierlo is een nieuwe halte op de Industrieweg. Tussen Geldrop en Eindhoven zijn de vertrektijden van lijn 20 en 24 beter op elkaar afgestemd.

Buurtbus 457 Maarheeze-Weert
Buurtbus 457 rijdt vanaf Maarheeze voortaan in Weert via de Kasteelsingel (halte Bassin bij bejaardenhuis Ververshof), Emmasingel (halte verzorgingstehuis St. Martinus), Vogelsbleek (halte bij St. Jansgasthuis), Graafschap Hornelaan, Maaseikerweg en St. Maartenslaan naar het station v.v.

Buurtbus 458 Someren-Maarheeze-Sterksel-Heeze
Rijdt voortaan vaker met twee busjes om te voorkomen dat er mensen bij de halte moeten achterblijven. Ook gaat buurtbus 458 vaker rijden. Deze bussen rijden niet de hele route. Zo rijdt er voortaan s middags, met name voor de werknemers op de Boelakkers Heeze, twee keer een buurtbus rechtstreeks naar Someren. Een aantal ritten rijdt niet meer tijdens de schoolvakanties.

Buurtbus 459 Someren-Nederweert-Weert
De bus geeft in Weert aansluiting op de Intercitytreinen. Verder rijdt buurtbus 459 in Weert voortaan in beide richtingen via de Vogelsbleek (halte bij St. Jansgasthuis) en niet meer via de op- en afrit van de hoofdingang van dit ziekenhuis.

Buurtbus 466 Asten-Someren-Heeze-Geldrop
Blijft in Heeze aansluiting geven op de stoptrein Eindhoven-Weert. De laatste buurtbus vanuit Geldorp vertrekt voortaan om 17.03 uur en rijdt via Someren door naar Asten. De laatste buurtbus vanuit Asten vertrekt voortaan om 17.43 uur. Deze rijdt niet verder dan het station in Heeze. De laatste buurtbus vanaf Heeze naar Someren vertrekt om 18.14 uur.

Buurtbus 467 Deurne-Vlierden-Asten-Heusden-Someren In Someren wijzigt de route. Vanaf Deurne-Asten rijdt buurtbus 467 via de Provincialeweg en de Ter Hofstadlaan naar het eindpunt bij De Meer. Vanaf De Meer richting Asten-Deurne rijdt buurtbus 467 voortaan via de Speelheuvelstraat, Tuinstraat, Floreffestraat, Kerkstraat, Laan ten Roode, het Wilhelminaplein en de Ter Hofstadlaan. In Deurne geeft buurtbus 467 aansluiting op de Intercity Eindhoven-Den Haag.

Meer informatie
Voor busboekjes en andere informatie is de Hermes Klantenservice bereikbaar op werkdagen van 08.30 17.00 uur via telefoonnummer 0900-8212208 (0,10 p/m) of via klantenservice@hermesgroep.nl. In het gemeentehuis bij de receptie zijn nieuwe boekjes met de dienstregeling voor de buurtbus verkrijgbaar.