Gemeente Teylingen


Veilige fietsroute langs Oranjebuurt

04 januari 2007

PERSBERICHT 4 januari 2007 - Vanaf 1 januari kunnen fietsers gebruik maken van een tijdelijke alternatieve fietsroute langs de Oranjebuurt in Sassenheim. Deze heeft de gemeente aangelegd om de veiligheid van de fietsers te waarborgen.

Veilige fietsroute langs Oranjebuurt

In Sassenheim is men druk bezig met de bouw van de Oranjebuurt. Twee maanden terug is de eerste paal geslagen. Aangezien het hier om een groot bouwterrein gaat, brengt dit veel vrachtverkeer met zich mee. Om die reden is er een tijdelijk fietspad door het weiland langs de Van den Berg van Heemstedeweg aangelegd.

De leerlingen van het Rijnlands Lyceum kunnen vanaf 8 januari a.s., wanneer de scholen weer beginnen, gebruik maken van deze alternatieve route naar school waarbij confrontaties met manoeuvrerend bouwverkeer van de Oranjebuurt in Sassenheim tot het verleden behoren en zij dus veilig hun school kunnen bereiken. Deze tijdelijke route wordt door borden in de wijk Postwijk aangegeven. Ook is afgesproken met de leiding van het Rijnlands Lyceum dat ze via hun schoolkrant aandacht besteden aan deze route vanuit het veiligheidsoogpunt.

De tijdelijke fietsroute blijft gehandhaafd zolang er sprake is van bouwverkeer voor de Oranjebuurt.

Gemeentewinkel