Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 04-01-2007

Jongen na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging een jongen op een bromfiets op de Winthontlaan aangehouden.

Omstreeks 16.15 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bromfietsbestuurder over het fietspad langs de Europalaan rijden. Op het moment dat de bestuurder de politieauto zag probeerde hij weg te komen vermoedelijk om een eventuele controle te ontlopen. De agenten vertrouwden het niet en wilde de jongen controleren. Omdat de bestuurder wegreed werd de achtervolging ingezet.

Na een korte achtervolging waarbij de jongen diverse verkeersovertredingen maakte kon hij uiteindelijk op het parkeerterrein aan de Winthontlaan worden klemgereden en aangehouden. De 17-jarige jongen uit Utrecht verklaarde de bromfiets geleend te hebben en omdat hij geen certificaat had uit handen van de politie te willen blijven.

Winkeldief van 10 jaar

UTRECHT Bij een winkel aan het Hammerskjoldhof heeft de politie woensdagmiddag een 10-jarige jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.50 uur dat een jongen samen met een aantal andere jongens zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de jongen frisdrank wilde meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De jongen werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De rest van de jongens wist weg te komen. Op het bureau bleek dat de jongen 10 jaar oud was. Hij verklaarde door grotere jongens gedwongen te worden de diefstallen te plegen. De politie onderzoekt nog of de jongen inderdaad gedwongen wordt.

Jongen aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie na een korte achtervolging een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed en een inbraak in een auto had gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 15.55 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat drie jongens een inbraak in een auto - die geparkeerd stond in de omgeving van de Europaweg - hadden gepleegd. Op weg naar de locatie zagen agenten drie jongens op twee fietsen over de Langerakbaan rijden. Bij het zien van de politie gingen de jongens er vandoor. Twee jongens zagen kans uit handen te blijven van de agenten. De derde jongen 14 jaar uit Utrecht kon enige tijd later op de Eerste Westerparklaan worden aangehouden. De jongen wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een auto en reed op een stolen fiets. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Schietincident

UTRECHT Woensdagavond vond op de Marshalllaan een schietincident plaats waarbij niemand gewond raakte.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op de Marshalllaan. Ter plaatse bleek dat een man met vermoedelijk een vuurwapen door de brievenbus van een woning had geschoten. Niemand raakte tijdens het incident gewond. De politie heeft een onderzoek naar de toedracht ingesteld. Uit eerste onderzoek is de identiteit van de verdachte bij de politie bekend geworden. De man is nog niet aangehouden. Het vermoeden bestaat dat een zakelijk geschil de oorzaak van het schietincident zijn.