Politie Gelderland-Midden

Twee gewonden bij verkeersongeval N224

Publicatiedatum: 4-1-2007 12:04:33

Ede - Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N224 op de grens van Ede en Ederveen zijn woensdagavond twee gewonden gevallen geraakt. Beide slachtoffers, een 20-jarige man uit Ederveen en een 24-jarige vrouw uit Lunteren zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht op de N224 ter hoogte van de kruising met de Oudendijk. De Edervener was vanaf de Oudendijk de N224 opgereden en zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan de vrouw uit Lunteren, die over de N224 reed. De passagier van de Lunterense, een 25-jarige plaatsgenoot, raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Edervener had vermoedelijk hoofdletsel; de vrouw uit Lunteren kampte met een verwonding aan haar knie. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De beide autos raakten door de aanrijding zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (16) van fiets getrapt, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 4-1-2007 12:04:01

Bennekom - Een zestienjarige jongen uit Bennekom heeft woensdagavond bij de politie aangifte gedaan van mishandeling nadat hij op de Dr. W. Dreeslaan in zijn woonplaats van zijn fiets was getrapt. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. De dader zou volgens de Bennekommer deel uitmaken van een groepje van drie personen dat zich tussen acht en half negen ophield bij het tunneltje ter hoogte van de Langschoterweg. Toen het slachtoffer daar passeerde zou hij zonder aanleiding tot twee keer toe van zijn fiets zijn getrapt en vervolgens en enkele klappen hebben moeten incasseren. De dader zou een jongen van ongeveer 17 jaar zijn met zwarte kleding en een petje op. De politie roept eventuele getuigen op te reageren (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen aangehouden bij verkoop gestolen graafmachine
Publicatiedatum: 4-1-2007 12:02:55

Scherpenzeel - De politie heeft woensdagavond in Scherpenzeel twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal en/of heling van een gestolen minigraafmachine. De twee mannen, een van 42-jaar uit Barneveld en een 27-jarige Scherpenzeler, werden op heterdaad betrapt toen ze de graafmachine te koop aanboden aan een inwoner van Scherpenzeel. De politie was eerder door de eigenaar van de machine getipt. De graafmachine bleek eerder te zijn gestolen in Den Haag. De politie heeft de beide verdachten aangehouden in voor onderzoek ingesloten. De graafmachine is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsers op de bon in Wageningen

Publicatiedatum: 4-1-2007 12:02:10

Wageningen - De Wageningse politie heeft woensdag vijf fietsers op de bon geslingerd die in het voetgangersdomein op de Hoogstraat reden. Al eerder kondigde de politie aan strenger te gaan toezien op rijverkeer in het voetgangersdomein. Aanleiding daartoe waren klachten van onder meer winkelend publiek dat hinder ondervindt van het rijverkeer. Bovendien levert het rijden tussen voetgangers door gevaar op. Sinds eind december van het afgelopen jaar werd er door de politie steekproefsgewijs gecontroleerd en tot dusver dertien bekeuringen uitgedeeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Renkumse beboet na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-1-2007 12:01:23

Renkum - Een 63-jarige vrouw uit Renkum heeft woensdag een boete gekregen van 130 euro in verband met winkeldiefstal. De vrouw werd rond half vier door personeel van een winkel aan de Dorpsstraat in haar woonplaats betrapt toen ze enkele pakken zalmfilet zou hebben gestolen. Bij het verlaten van de zaak werd de vrouw gepakt en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende later en is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---