BedrijfsautoRAI

Truckland levert 10 DAF XF105.410 trekkers aan J.W.J. Rumping en Zonen bv

(1/4/2007)
Als onderdeel van de Rumping Groep in Beverwijk heeft Transportbedrijf J.W.J. Rumping & Zonen deze week een 10-tal nieuwe DAF XF105.410 Euro 5 trekkers in gebruik genomen. Bij de overdracht waren algemeen directeur J.N. (Jaap) Rumping en Truckland Noord-Holland-adviseur Sjaak Remijnse aanwezig. Het merendeel van de thans in gebruik genomen trekkers geldt als een uitbreiding van het 75 voertuigen tellende wagenpark.
De historie van deze veelzijdige onderneming gaat terug tot het jaar 1928 toen naamgever J.W.J. Rumping een transportbedrijf startte. Mede door de aanwezigheid van de Hoogovens (het huidige Corus) groeide het concern uit tot een werkgever van zoân 90 mensen. De activiteiten zijn onderverdeeld in een 4-tal onderdelen. Eén daarvan is âinternationale lijndienstenâ voor stukgoederen naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Groot-Brittannië. Dit is ook het bedrijfsonderdeel waar de nieuwe DAFâs zullen worden ingezet. Directeur Rumping is duidelijk waar het gaat om de gemaakte keus: âBij ons zijn meerdere merken in bedrijf. De keus voor de DAF komt voort uit de goede ervaringen uit het verleden. Met name op het brandstofverbruik scoren de XF-modellen goed. Verder rijden wij op de meeste lijndiensten dubbelbemand (waaronder meerdere echtparenâred.) en dan blijkt dat de DAF niet alleen de meeste ruimte biedt, maar ook meer comfort. Daarnaast streven wij voor wat betreft de autoâs binnen deze groep zoveel mogelijk naar uniformiteit en dat verklaart dat er de laatste 4 jaar alleen maar nieuwe DAF XF modellen zijn aangekocht. Nu is de keus op Euro 5 gevallen, omdat wij veel in en door Duitsland rijden en dan telt de komende jaren het Maut-voordeel voor ons zeker mee. Een ander voornaam punt voor ons is ook de 24-uurs ITS service. Mede door ons goede eigen serviceteam kennen we maar heel weinig uitval, maar mocht zich onverhoopt een storing voordoen is het goed te weten dat er dag en nacht een serviceteam van de DAF-organisatie voor je klaar staat.â

Voor het overige zijn de trekkers uitgerust met de nodige extraâs zoals: een koelkast, standairco, radio/cd-speler met MP3 mogelijkheid, zijcameraâs, 27 MC installatie, centrale smering, 1500 liter brandstoftanks en een BV3 alarm-installatie.

Huidig algemeen directeur J.N. (Jaap) Rumping is van de derde generatie en voert samen met drie familieleden dagelijks de leiding over het bedrijf. Dat naast de internationale lijndiensten op diverse Europese landen ook actief is op het terrein van Corus zelf. âDaar verrichten we het nodige interne transport van onder andere de ADR-stoffen en we zijn daar zeer actief in de stofcontrole op het Corus-terrein. Met weer een ander bedrijfsonderdeel doen we diverse tanktransporten en het vervoer van droge granulaten in Europa. Daartoe beschikken we sinds het begin van de negentiger jaren over een ISO-norm 9002 certificering en VCA*. En dan is er natuurlijk nog de afdeling Staaltransport, waarbij wij met speciale trailers alle soorten staal voor Corus naar vele bestemmingen vervoeren. De retourvrachten bestaan dan meestal uit bouwstoffen die hier weer toegepast kunnen worden. Aansluitend op de diversiteit aan transportactiviteiten exploiteren we onroerend goed. Als Rumping Groep beschikken we inmiddels over zoân 15.000 vierkante meter aan bedrijfsruimten (opslag, overslag en kantoren) rond ons bedrijf hier in Beverwijk. Dus direct gelegen aan de A9â, besluit de heer Rumping.