Gemeente Abcoude


Akkoord gemeenten, provincie en partners over zelfstandig wonen

De gemeenten Abcoude, Breukelen, Loenen, Lopik, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen en Woerden hebben samen met de provincie Utrecht, woningcorporaties, zorgaanbieders, welzijns- en cliƫntenorganisaties een bestuurlijk akkoord bereikt over zelfstandig wonen.

De deelnemende partijen zullen maatregelen treffen die het mogelijk maken dat iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft in de regio Utrecht West, zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Donderdag 21 december is hiervoor door de partijen een bestuurlijke overeenkomst ondertekend.
Met de ondertekening van de bestuursovereenkomst leggen partijen de afspraken over het verbeteren van de producten en diensten voor wonen, welzijn en zorg vast. Op het gebied van bouwen en aanpassingen van woningen zullen grote inspanningen geleverd worden. Bij nieuwbouw zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met de mogelijkheid dat de doelgroep voor zelfstandig wonen kiest. Ook de particuliere eigenaren van woningen zullen bij de aanpak betrokken worden.
---

4 januari 2007