Gemeente Abcoude


Aanpak huiselijk geweld stad en regio Utrecht

Voor een centrale, regionale aanpak van huiselijk geweld is onlangs het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld stad en regio Utrecht (ASHG) opgericht. Met de komst van het advies- en steunpunt is er in de regio één aanspreekpunt gekomen voor alle betrokkenen bij huiselijk geweld: slachtoffers, plegers, getuigen, mensen uit de directe omgeving en hulpverleners. Iedereen kan bij het advies- en steunpunt terecht voor vragen, advies, doorverwijzing of een luisterend oor. Voor hulp en advies kunt u bellen met het ASHG via 0900-23 000 300.

Het ASHG start in de regio Utrecht begin januari 2007 de publiekscampagne Huiselijk geweld is niet normaal, gericht op de bestrijding van huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie hierover op www.huiselijkgeweldutrecht.nl.

Huiselijk geweld is een van de meest voorkomende vormen van geweld in onze samenleving. Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer, vaak zonder dat iemand er iets van merkt. Om huiselijk geweld en de gevolgen ervan stevig aan te pakken, is het van belang zo vroeg mogelijk in contact te komen met slachtoffers en daders.

---

4 januari 2007