Gemeente Abcoude


Ontwikkeling PCI-terrein

De verkoop van de acht seniorenwoningen op het PCI-terrein, rond de hoek Kerkstraat / Kerkgaarde, is gestart. Makelaarskantoor VlaanderenMeybaum verwacht door de grote belangstelling dat de woningen snel verkocht zullen zijn. Met de ontwikkeling van het terrein is gewacht op het verstrijken van de bezwaartermijn voor de verleende bouwvergunning. Deze termijn is 1 januari 2007 verstreken. Wanneer de nieuwe woningen zijn verkocht, starten de sloopwerkzaamheden. Dit is naar verwachting in de eerste helft van 2007.

Seniorenwoningen Tussen de Kerken
De woningen in het centrum van Abcoude komen tussen de twee kerken te liggen, vandaar dat de projectnaam Tussen de Kerken gekozen is. De acht vrijesectorwoningen zijn zeer geschikt voor senioren, waarbij elke woning een eigen parkeerplaats krijgt. De ontwikkeling van het terrein en de bouw van de woningen worden uitgevoerd door de firma Bruns uit Abcoude. De werkzaamheden duren naar verwachting een jaar.

Opdrachtgever PCI
De opdrachtgever van dit nieuwbouwproject is de Parochiële Caritas Instelling van de Rooms-Katholieke Cosmas & Daminius parochie uit Abcoude, ofwel PCI. Het terrein waarop de woningen gebouw worden, blijft eigendom van de PCI. De grond wordt in (eeuwigdurende) erfpacht uitgegeven. Dit betekent dat de koper/eigenaar van een huis het recht heeft de grond waarop dit huis staat te gebruiken, maar geen eigenaar is van de grond. De koper/eigenaar betaalt voor het gebruik van de grond een gebruiksvergoeding aan PCI.

Voor meer informatie over het project Tussen de Kerken kunt u contact opnemen met makelaarskantoor VlaanderenMeybaum, via (0294) 28 16 70.
---

4 januari 2007