Aedes

Kostenmanager nieuw keurmerk voor de bouw

4 januari 2007

Het Register Kostenmanager Nederland (RKN) heeft op 13 december 2006 de eerste vijf deskundigen op het gebied van bouwkosten ingeschreven. Deze deskundigen mogen zich zich vanaf dat moment Register Kostenmanager noemen. Het RKN is een nieuw keurmerk voor opdrachtgevers in de bouwwereld. Gespecialiseerde adviseurs op het gebied van kostenmanagement worden ermee onderscheiden.

Het keurmerk is voor opdrachtgevers nuttig bij de keuze van adviseurs bij complexe bouwopgaven. Bij deze bouwopgaven is het financiële en vaak ook politieke risico groot. Het Register is een opvolger van de beëdiging door de Kamer van Koophandel, die bestond tot het jaar 2000 en gold voor de duur van 5 jaar.

Nederland telt meer dan 1.000 kostendeskundigen en kostenadviseurs. Voor een opdrachtgever is het soms moeilijk om daar de juiste uit te kiezen. Naar schatting van het bestuur van het RKN zullen slechts 100 tot 150 adviseurs in aanmerking kunnen komen om toegelaten te worden tot het register. Belangstellenden die zich willen inschrijven kunnen zich aanmelden via SKW certificatie te Almere, telefoon: 036-5402204.