Pas op voor zwendelsite die CARICOM IMPACS nabootst

PORT-OF-SPAIN, Trinidad en Tobago, January 4 /PRNewswire/ --

Cricketfans die zich opmaken om naar het Caraïbisch gebied te komen worden gewaarschuwd om een zwendelsite te vermijden die door een onbevoegd bedrijf is opgezet.

"Deze site beweert onder andere de CARICOM Special Visa te bieden, die alleen kan worden aangevraagd op www.caricomimpacs.org , de officiële website. Feit is dat de site niets anders is dan een manier om surfers naar andere attracties te halen om zo over onze hoofden geld te verdienen," zegt Media Consultant van CARICOM IMPACS, Julian Rogers.

Onderzoek toont aan dat de zwendelsite, die de .com-extensie gebruikt in plaats van de officiële met CARICOM IMPACS verbonden .org, meer dan een jaar geleden werd opgezet.

"Zulke websites worden gebruikt om klikreclame te vergaren voor een uiteenlopende reeks producten en diensten die niets met de echte site te maken hebben," zei dhr. Rogers.

Het Caraïbisch gebied ontvangt voor de allereerste keer de ICC Cricket World Cup en het evenement heeft wereldwijde aandacht getrokken met de deelname van 16 teams met de beste cricketers ter wereld.

"We zijn gaan klagen bij de verantwoordelijke partij over hun 'typosquatting' en bij het bedrijf dat domeinregistraties beheert," voegde dhr. Rogers toe.

CARICOM IMPACS is verantwoordelijk voor de door gastlanden toevertrouwde beveiligingsovereenkomsten, die een enkele binnenlandse ruimte hebben gecreëerd van 15 januari tot 15 mei 2007.

Om probleemloos reizen te faciliteren wordt er een speciaal CARICOM-visum uitgegeven, dat immigratieambtenaren de bevoegdheid zal geven om paspoorten te stempelen op het eerste punt van binnenkomst en dan verdere beweging in de gaten te houden bij de indiening van ED-formulieren op andere punten van binnenkomst.

CRICKETFANS UIT DE AANGEWEZEN LANDEN BUITEN DE CARA..BISCHE GEMEENSCHAP ZULLEN HUN SPECIALE VISA ONLINE MOETEN AANVRAGEN OP HTTP://WWW.CARICOMIMPACS.ORG , DE ENIGE OFFICI.ïLE SITE.

Contact:
Rose Blenman, CARICOM, rblenman@caricom.org

Website: www.caricomimpacs.org

Contact:

Rose Blenman, CARICOM, +1-868-628-2733, of rblenman@caricom.org