Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Rotterdam, 4 januari 2007

Moeders vinden intelligentie kind niet belangrijk

Moeders vinden de sociale ontwikkeling van hun kind belangrijker dan intelligentie. Dit is één van de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat werd gehouden in opdracht van Blue Band. Maar liefst 59% van de moeders vindt het belangrijker dat hun kind vriendjes en vriendinnetjes heeft dan dat het goed presteert op school. Ze stoppen dan ook naar eigen zeggen meer tijd in de ontwikkeling van hun kinderen dan hun moeders dat vroeger deden. Ondanks deze investering zijn moeders zich niet bewust van de bijdrage die voeding heeft op de ontwikkeling van de hersenen.

Prestatiedruk neemt toe
De druk om te presteren op school is voor kinderen tegenwoordig groter dan vroeger, vindt 70% van de moeders. Zelf vinden zij echter sociale vaardigheden van hun kind belangrijker. Zo vinden ze het maken van vriendjes, vrolijkheid, beleefdheid en hulpvaardigheid het meest belangrijk. Van alle sociale vaardigheden noemt 29% van de moeders creativiteit en sportiviteit daarbij als minst belangrijke eigenschappen.

Moeder weet niet wat goed is voor hersenen
Moeders investeren veel tijd in de ontwikkeling van hun kind, maar slechts 40% houdt hierbij rekening met de voeding van hun kind. Zij weten dat voeding belangrijk is voor hun kind, maar zien door de grote hoeveelheid informatie hierover door de bomen het bos niet meer. Veel moeders weten dan ook niet dat bepaalde voedingsstoffen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het vetzuur DHA bijvoorbeeld is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. 74% van de moeders is hiervan niet op de hoogte en dat terwijl uit eerder onderzoek blijkt dat kinderen nu gemiddeld slechts 30% van de aanbevolen hoeveelheid DHA binnenkrijgen.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie
Het onderzoek is gehouden in opdracht van Blue Band Idee! en uitgevoerd door Interview-NSS in november 2006 onder 500 moeders met minimaal één schoolgaand kind in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Blue Band doet veel onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen in combinatie met voeding. De centrale vraag in het besproken onderzoek is: Wat vinden moeders van belang bij de mentale ontwikkeling van hun kinderen. Inzichten uit onderzoek gebruikt Blue Band voor haar productontwikkeling. Blue Band Idee! is de enige halvarine met het vetzuur DHA. DHA is een bouwsteen voor de hersenen, zoals calcium een bouwsteen is voor de botten. Dit betekent niet dat Blue Band Idee! je kind slimmer maakt. DHA is voornamelijk aanwezig in vette vis en veel kinderen lusten dit niet graag. Hierdoor krijgen kinderen te weinig van dit belangrijke vetzuur binnen. Blue Band Idee! helpt om op een gemakkelijke manier meer DHA binnen te krijgen. Meer informatie over DHA en Blue Band Idee! is te lezen op www.blueband.nl.