Ingezonden persbericht


Persinformatie

4 januari 2007

Wateetenbeweegik.nl nieuwe internetpagina over gezond eten en bewegen

Gezonder eten en bewegen in 2007?

Ga van start op www.wateetenbeweegik.nl!

Wateetenbeweegik.nl is een nieuwe internetpagina over gezond eten en bewegen. Deze pagina is ontwikkeld door het Voedingscentrum en Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om overgewicht te helpen voorkomen. Staat werken aan uw gezondheid ook op uw lijstje met voornemens voor 2007? Gebruik dan www.wateetenbeweegik.nl om dit voornemen in praktijk te brengen! Gezond eten en voldoende bewegen zijn de basis van een gezonde leefstijl. Om op gewicht te blijven is het belangrijk dat u niet meer calorieën binnenkrijgt (door te eten) dan u verbruikt (door te bewegen). Het Voedingscentrum en NISB hebben met wateetenbeweegik.nl een internetpagina ontwikkeld waarop aandacht is voor beide onderwerpen. Centraal op www.wateetenbeweegik.nl staan twee tests: de Caloriechecker en de Beweegwijzer.

De Caloriechecker
In de Caloriechecker kunt u eenvoudig zien hoeveel calorieën in een bepaald product zitten. Ook kunt u uitrekenen hoeveel calorieën u per dag gegeten en gedronken hebt. De meeste volwassen mannen tussen de 30 en 50 jaar in Nederland hebben genoeg aan 2500 kilocalorieën per dag en de meeste vrouwen aan 2000.

De Beweegwijzer
De Beweegwijzer geeft informatie over bewegen. Met behulp van de Beweegwijzer kunt u controleren of en hoe u voldoet aan de Nederlandse norm voor gezond bewegen (de beweegnorm). Elke volwassene zou minimaal vijf dagen van de week (maar liefst elke dag) minimaal dertig minuten actief moeten bewegen. Met de Beweegwijzer kunt u op een handige manier zien of u aan die norm voldoet.

NISB
NISB is het landelijk kennis- en innovatiecentrum voor sport en bewegen met als taken advisering, begeleiding, ontwikkeling en deskundigheidsbevordering. Het accent ligt voor NISB op de lokale, wijkgerichte aanpak. Hoe kunnen sport en bewegen de binding tussen mensen bevorderen en daarmee de leefbaarheid en veiligheid verbeteren? Hoe komen mensen meer in beweging, zodat ze zich gezonder, fitter en beter voelen? Bij de ontwikkeling van aanpakken werkt NISB samen met professionals en organisaties uit sectoren die onmisbaar zijn bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. NISB richt zich vooral op intermediaire organisaties. Met de campagne FLASH! richt NISB zich daarnaast eveneens op verschillende publieksgroepen. Voor meer informatie over NISB of de Campagne '30 minuten bewegen' zie ook: www.nisb.nl.

Voedingscentrum - eerlijk over eten
Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.