Ingezonden persbericht


Zakelijke goede voornemens stranden op angsten managers

InContext geeft vijf tips voor verdere groei in 2007

Baarn, 4 januari 2007 - Directeuren moeten hun angsten laten varen om verdere bedrijfsgroei daadwerkelijk te realiseren. Dat is de belangrijkste tip om zakelijke goede voornemens te realiseren, volgens InContext Consultancy Group. Aan het begin van het nieuwe jaar formuleren veel managers goede voornemens om zakelijk nog succesvoller te worden, maar vaak komt daar uiteindelijk weinig van terecht. InContext Consultancy Group heeft vijf tips opgesteld waarmee bedrijven het belangrijkste voornemen voor 2007 kunnen waarmaken: groei zonder chaos.

Tip 1 - Neem als directeur een andere houding aan. De ondernemer moet zijn angsten laten varen en uit zijn 'comfort zone' stappen. Verder durven kijken dan zijn eigen voorkeurstijl. Tegen het licht houden van het eigen optreden helpt iedereen vooruit. Aan de andere kant maakt een sterke, absolute leider die op de medewerkers vooruitloopt, dat de organisatie onder hem vandaan drijft. Een uitgebalanceerd leiderschap waarin verstandige keuzes en durf samenkomen, is een van de belangrijkste fundamenten voor groei.

Tip 2 - Maak een efficiencyslag. Investeer in het managen van toenemende complexiteit. Groei zorgt voor een toename van mensen, relaties, systemen, klanten en regels. Niet managen van groei leidt tot chaos. Investeer daarom tijdig in mensen en systemen om de groei te kunnen beheren.

Tip 3 - Trek toppers aan. Het werven van de juiste mensen is een kernproces. Zij zorgen er uiteindelijk voor dat een organisatie kan groeien en maximale kwaliteit en service kan blijven bieden. Eén topper werkt voor drie, in ieder geval qua rendement. Vind ze en zorg ervoor dat zij in uw organisatie willen (blijven) werken.

Tip 4 - Zorg voor voldoende cashflow. Groei kost geld, dus zorg voor voldoende cash. De vraag naar werkkapitaal groeit in eerste instantie sneller dan de inkomsten. Een bedrijf moet projecten voorfinancieren, voorraden inkopen en salarissen betalen. Wie zijn eigen groei financiert, heeft meer ruimte, minimaliseert risico's en is minder afhankelijk van banken of geldschieters.

Tip 5 - Structureer communicatieprocessen. Breng communicatie- en samenwerkingsprocessen in kaart en structureer ze. Ritme en discipline zijn vaak zwakke punten binnen groeiende bedrijven. Ondernemers zijn over het algemeen momentgedreven en werken van deal naar deal. Communicatie met medewerkers is essentieel om lijn en lol in de groeiende onderneming te houden.

"Ieder jaar weer nemen veel organisaties zich voor om in de komende twaalf maanden hun doelen te bereiken", zegt Thomas Benedict, directeur van InContext Consultancy Group. "Ze willen bijvoorbeeld hun omzet verhogen, het klantenportfolio uitbreiden, doorbreken in een nieuwe sector of extra medewerkers aantrekken. Veel bedrijven realiseren zich echter niet dat er duidelijke basisvoorwaarden zijn om te kunnen groeien. Met als gevolg dat er van de goede voornemens te weinig of zelfs niets terechtkomt. Met deze vijf tips wil InContext bedrijven aan het denken zetten over groei zonder chaos."

De vijf tips voor groei van InContext zijn gebaseerd op eigen inzicht en de methodiek van Verne Harnish, specialist op het gebied van groei en oprichter van Gazelles Inc. Dit Amerikaanse programma helpt bedrijven om groeiprocessen in goede banen te leiden. InContext is de enige Nederlandse organisatie die dit uiterst succesvolle programma mag aanbieden aan zijn klanten. Dit doet het bedrijf met InContext Business Coaching. Leiders van snelgroeiende organisaties krijgen een persoonlijke businesscoach die zorgt voor reflectie en groeidrempels helpt wegnemen, en zo de basis legt voor groei.

Voor meer informatie over InContext: www.incontext.nl en www.acceleratinggrowth.nl. ***

Over InContext Consultancy Group
InContext helpt mensen in organisaties te leren en zich te verbeteren middels maatwerkoplossingen die inspireren en stimuleren om veranderingsprocessen aan te gaan. Oplossingen in de vorm van (een combinatie van) een training, een cultuurtraject, teambuilding, een visiebijeenkomst, coaching, on-the-job begeleiding, een instrument, spel of simulatie, assessment & development centers, conflictbemiddeling of strategisch advies. Oplossingen die - daadwerkelijk - leiden tot meetbaar resultaat.

InContext Consultancy Group
Birgitte Broersma
Tel.: 035 - 683 62 94
E-mail: bbroersma@incontext.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen
Tel.: 030 - 656 50 70
Mob.: 06 - 288 76 734
E-mail: annemiek@lvtpr.nl