Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NDIX vindt in Betagraphics professionele beheerpartner

Hengelo, 4 januari 2007

De NDIX, de digitale marktplaats, heeft het beheer van haar IT netwerkinfrastructuur toevertrouwd aan Betagraphics. Met de ondertekening van het support- en beheercontract hopen beide partijen een langdurige samenwerking aan te gaan.

De NDIX is een virtuele marktplaats waarbij organisaties die breedband diensten leveren en gebruiken met elkaar verbonden worden. Bedrijven en organisaties kunnen diensten verkrijgen van dienstenaanbieders (zoals internet services, hosting services, telecommunicatie diensten en multi media content zoals radio, televisie en video-on-demand). Dit alles via de NDIX switches, gebaseerd op contracten tussen de betrokken bedrijven, organisaties en providers. De onafhankelijke positie van de NDIX voorkomt een afhankelijkheid van een dienstenleverancier (vendor lock-in).

De huidige tien locaties van de NDIX (Almelo, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Münster en Zwolle) functioneren middels de glasvezelverbinding als één grensoverschrijdende marktplaats. Voor de sterk groeiende organisatie was directeur Jeroen van de Lagemaat op zoek naar een professionele partner voor het beheer van het NDIX netwerk. Hij heeft in Betagraphics deze professionele partner gevonden.

Betagraphics zal het beheer 24/7 voor haar rekening nemen, want voor het beschikbaar stellen en houden van IT-dienstverlening is (pro)actief onderhoud en beheer een noodzaak. Het hebben van operationeel inzicht is daarbij cruciaal. Betagraphics beschikt over deze uitgebreide management faciliteiten om IT- en netwerkelementen te kunnen monitoren en beheren.


---

Noot aan de redactie
Betagraphics is gevestigd in Hengelo Ov en is gespecialiseerd in het leveren, implementeren, onderhouden en beheren van hoog beschikbare IT-infrastructuur-oplossingen voor kritische toepassingen. De NDIX is een virtuele marktplaats voor breedbanddiensten en is gevestigd in Enschede. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Carolien de Jonge van Betagraphics op telefoonnummer 074-2434245 of met Jeroen van de Lagemaat van NDIX op telefoonnummer 053-4366605.

Betagraphics BV
Demmersweg 166
7556 BN Hengelo


---- --