Ingezonden persbericht


Persbericht ­ onkruit steungroep

4 januari 2007

Onkruit eist verwijdering hekwerk AWACS-basis op

De verwijdering van ruim 50 meter hekwerk rond de AWACS-basis Geilenkirchen, zoals gisteren naar buiten gebracht door de basis zelf, wordt via onderstaande verklaring, die bij de Onkruit Steungroep binnenkwam, opgeëist.

"Tijdens nieuwjaarsnacht hebben wij, activisten van Onkruit, wederom een stuk hekwerk verwijderd bij de NATO-basis Geilenkirchen. Een jaar nadat er 180 meter hek weggehaald werd, hebben wij dit dunnetjes overgedaan en nog eens 54 meter verwijderd.

De NAVO-basis is er nog steeds. Nog steeds wordt er lustig meegewerkt aan oorlogen en bezettingen, zoals die in Afghanistan. De AWACS-vliegtuigen vliegen nog steeds af en aan, met alle overlast vandien. Deze basis is net als elk militair onderdeel en object een doorn in het oog, een symbool van statelijke onderdrukking en nationalisme. Dus moet deze basis weg en moeten de AWACS naar de sloop.

Dit weekend, op het moment dat het nieuwe jaar wordt ingeluid, hebben wij het voorbeeld van vorig jaar een vervolg gegeven. Opnieuw is handmatig een stuk hekwerk naar beneden gehaald, waardoor de basis voor iedereen opengesteld is.

Dat het ging om een nieuw en steviger hekwerk hield ons niet tegen en zal ons en andere activisten in de toekomst ook niet tegenhouden. Totdat deze basis weg is, zal er terug gekomen worden.

Geen mens en geen cent voor het militarisme!"

-----------------------

Voor meer achtergrondinformatie:
Onkruit Steungroep ­ 06-10328106 of onkruit@puscii.nl (informatie over de actie als zodanig kunnen wij niet geven, we sturen enkel de binnengekomen verklaring door)