Fortis Bank

Fortis start met levensverzekeringen in Rusland

Fortis kondigde vandaag aan dat het in Rusland Fortis Life Insurance heeft opgericht, een nieuw levensverzekeringenbedrijf.

Fortis Life Insurance concentreert zich op drie kernproducten: Education Plan en Family Protection Plan gericht op de individuele klant - die zullen worden aangeboden via internet en per telefoon - en een zogenaamd Corporate Pension Plan gericht op (de medewerkers van) grote ondernemingen.

Peer van Harten, CEO van Fortis Insurance: "Dit initiatief past perfect binnen onze strategie van internationale ontwikkeling van ons verzekeringsmodel op basis van distributie via meerdere kanalen, waardoor wij onze aanwezigheid buiten onze thuismarkten vergroten. De start van levensverzekeringsactiviteiten in Rusland is een grote stap voorwaarts op één van de grootste en meest veelbelovende markten van vandaag. De Russische verzekeringsmarkt is inderdaad één van de snelst groeiende op het Eurazische continent, met een bevolking die duidelijk op zoek is naar degelijke lange-termijn spaarmogelijkheden. Wij zijn verheugd om op deze nieuwe markt te kunnen starten en om het Fortis-merk op de Russische verzekeringskaart te kunnen zetten."

Maarten Pronk, Fortis Country Manager voor Rusland, vervolgt: "Russische bedrijven kennen Fortis al door onze activiteiten op het gebied van grondstoffen-, export- en projectfinanciering. Vandaag voegen wij weer een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten toe: verzekeringen. Fortis is één van de grootste verzekeraars in een aantal Europese en Aziatische landen en we hopen in Rusland dezelfde positie te kunnen bereiken."

Fortis verwacht begin 2007 met een marketingcampagne te kunnen beginnen. Onder leiding van Erhard Joerchel, CEO of Fortis Life Insurance Rusland, is een ervaren en gemotiveerd team reeds volledig operationeel en beschikt over een uiterst modern IT-platform.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 42,1 miljard (31/12/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 59.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com en www.fortis-life.ru

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20