Ingezonden persbericht

Aantal bezoekers CheapTickets.nl stijgt met 600%

Nederland massaal online op zoek naar vliegtickets

Oosterhout, 4 januari 2007 - De Nederlandse consument is massaal op zoek naar een vliegticket voor de zomervakantie op internet. Sinds 1 januari is een explosieve stijging van het aantal bezoekers van online ticketbrokers te zien. Het hoogtepunt was gisteravond 3 januari. CheapTickets.nl, een van de grootste aanbieders van vliegtickets in Nederland, zag het aantal bezoekers verzesvoudigen. De meeste boekingssites konden de enorme bezoekersaantallen niet verwerken en gingen plat. "Het lijkt erop dat de Nederlandse vakantieganger De Vakantiebeurs, die volgende week in Utrecht plaatsvindt, niet afwacht en nu al zeker van z'n vliegtuigstoel wil zijn," aldus Björn de Jager, commercieel manager van CheapTickets.nl.

"Januari is traditioneel de maand dat mensen hun zomervakantie gaan uitzoeken, zeker degenen die in het hoogseizoen weg willen. Maar dat zo vroeg in het jaar mensen massaal zelf vliegtickets online zoeken en boeken heb ik niet eerder meegemaakt," zegt Björn de Jager. Toch heeft hij wel een verklaring voor de run op online vliegtickets meteen na de jaarswisseling. "Het onderstreept de trend dat steeds meer mensen zelf hun vakantie willen samenstellen. Ze boeken hun vlucht via internet, zoeken er een accommodatie bij en eventueel een auto. En wie daar creatief mee om gaat hoeft helemaal niet duurder uit te zijn dan met een pakketreis. De low cost carriers hebben daar een grote bijdrage aan geleverd. Wie er snel bij is kan echt voor een leuke prijs vliegen, ook in het hoogseizoen."

Spanje populair
Andersom kiezen mensen ook graag voor een vertrouwde accommodatie. De Jager: "Ze boeken het hotel of appartement ter plaatse voor het volgende jaar en boeken daar in januari via internet meteen een bijpassend vliegticket bij." Vooral de bestemmingen rondom de Middellandse Zee blijken in de eerste week van januari erg in trek. Barcelona, Malaga en Alicante zijn de meest geboekte bestemmingen in Spanje. Ook Athene, Rome en Milaan doen het goed. Buiten Europa is er veel vraag naar Bangkok en Orlando (Florida).

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals. CheapTickets.nl maakt onderdeel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA).

Zie ook www.cheaptickets.nl

///


Noot voor de redactie/