persberichten regio

's-Hertogenbosch, 04-01-2007

Tweede verdachte van inbraak aangehouden

Oss Woensdag 3 januari heeft de politie een 25 jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een supermarkt aan der Schaepmanlaan in Oss, gepleegd in de nacht van 23 op 24 december 2006. De verdachte wordt ook poging tot doodslag ten laste gelegd omdat hij op een politieagente is ingereden.

In de bewuste nacht werd reeds een 24-jarige Ossenaar aangehouden. Deze is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Een agente van de bike-unit hoorde tijdens haar surveillance harde klappen. Zij ging poolshoogte nemen en zag dat twee mannen aan het inbreken waren in de supermarkt. De 24-jarige inbreker rende weg. De andere inbreker reed in een gereedstaande auto vol gas weg en reed daarbij op de agente in. Zij kon ternauwernood aan de kant springen. Een inmiddels terplaatse gekomen surveillanceauto zette een achtervolging in. De verdachte in de auto nam grote risicos, nam rotondes verkeerd om en reed met grote snelheid over verkeersdrempels zodat de vonken er vanaf vlogen. De agenten probeerden hem tot stoppen te dwingen. Hij liet zijn auto beschadigd achter in de omgeving van de Verdistraat en ging er te voet vandoor. Een zoekactie daar leverde niets meer op. De andere verdachte kon na een achtervolging op de fiets in de Van Maanenstraat worden aangehouden.

Verdachte van zware mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdag, 3 januari een 26 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de nacht van 26 op 27 oktober 2006 in de Karrenstraat in s-Hertogenbosch een 36 jarige inwoner van Geffen te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd zodanig geraakt dat hij blijvend letsel aan een oog opliep. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkeldief betrapt

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag 3 januari is in een winkel aan de Markt een 31 jarige inwoner van Beneden Leeuwen betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Hij is aangehouden en door de politie gehoord. De man bleek voor een bedrag van 275 euro parfums en toiletartikelen te hebben weggenomen.

Winkeldiefstal

Uden Woensdagmiddag 3 januari is in een winkel aan het Muziekplein in haar woonplaats Uden een 38 jarige vrouw betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Zij had haar rugzak gevuld met levensmiddelen en rekende die niet af. Toen zij zich betrapt wist rende ze er vandoor. Tijdens haar vlucht bracht zij nog lakschade toe aan een geparkeerd staande auto. Zij kon door een winkelmedewerker worden aangehouden. De vrouw is overgedragen aan de politie.

Huiselijk geweld

Schijndel Woensdagavond 3 januari is in zijn woonplaats Schijndel een 42 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 36 jarige vriendin in zijn woning in Schijndel te hebben mishandeld. Daarbij liep de vrouw een zwaar gekneusde hand op. De verdachte is in verzekering gesteld.

Ruit vernield

Cuijk Woensdagavond 3 januari is van een woning aan de Leeuwengrootstede in Cuijk een ruit vernield. Als verdachte van deze vernieling is de 45 jarige in Cuijk wonende ex-vriend van de bewoonster aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Ruit ingegooid

s-Hertogenbosch Woensdagavond 3 januari werd van een woning aan de Havendijk een ruit ingegooid. De politie hield kort daarna een 20 jarige inwoner van Rosmalen en twee Boschenaren van 20 en 17 jaar oud aan. Het drietal ontkent de ruit te hebben vernield en is ingesloten.

Oplichter aangehouden
Uden De politie heeft woensdag, 3 januari een 26 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via het internet. De verdachte bood in augustus en september 2006 via een verkoopsite op het internet harde computerschijven en inbouw dvd spelers aan. De kopers moesten vooraf betalen maar kregen vervolgens de goederen niet thuis geleverd. De politie heeft in totaal 12 aangiftes tegen de verdachte. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat hij ongeveer 27 personen heeft soortgelijke wijze heeft benadeeld. De verdachte heeft een volledige bekentenis afgelegd. Hij is in verzekering gesteld