Gemeente Leeuwarden

4 januari 2007

Omgevingsoverleg Willemsstate in 'de wachtstand'

Omwonende leden van het omgevingsoverleg rond Sociaal Pension Willemsstate hebben deze overlegvorm in 'de wachtstand' gezet. Omdat er geen sprake is onrust/klachten rond het pension zijn er geen agendapunten voor het overleg. In het omgevingsoverleg bespreken omwonenden, SMO Fryslân, de politie en gemeente Leeuwarden de ervaringen met Willemsstate.

Sociaal Pension Willemsstate opende in maart 2006 de deuren. Zestien mensen met verslavings- en psychiatrische problematiek krijgen er 24-uursbegeleiding. De komst van het pension zorgde destijds voor protest onder omwonenden. Betrokken partijen stelden het omgevingsoverleg in om met bewoners in gesprek te gaan en te blijven over het pension.

Negen maanden na de opening blijkt dat Willemsstate nauwelijks overlast veroorzaakt. Klachten die binnenkomen worden goed opgepakt. De oorspronkelijke redenen voor het omgevingsoverleg zijn daarmee komen te vervallen. Op initiatief van de omwonende leden is het overleg na drie bijeenkomsten in de wachtstand gezet. Het overleg start weer als één van de deelnemende partijen daar aanleiding toe ziet.


---




Gemeente Leeuwarden