Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 4 januari

BREDA, 4 januari 2007

Lastige zwartrijder aangehouden

BREDA: Een controleploeg van de NS heeft donderdagmiddag rond 12:45 uur op het station in Breda een zwartrijder aangehouden. Toen de 30-jarige verdachte uit Den Haag zich recalcitrant gedroeg, werd ook de politie ingeschakeld. Deze hield de man aan en bracht hem over naar het bureau. De Hagenaar bleek ook in het bezit van een gestolen identiteitsbewijs en twee bankpasjes.

Aanhoudingen na vernieling

BREDA: Twee 16-jarige jongens uit Breda en een 17-jarig meisje uit Rijen zijn donderdagmorgen rond 02:00 uur aangehouden in de Paul Krugerlaan nadat ze in die straat de buitenspiegels van dertien autos hadden vernield. Ook werden enkele ruitenwissers vernield. De vernielingen werden gezien door een getuige die de politie belde. Die trof de drie verdachten nog tussen de autos. Ze bleken onder invloed van alcohol. Ze zijn overgebracht naar het bureau, waar meteen hun ouders in kennis werden gesteld. In de loop van de ochtend zijn ze verhoord. Tijdens het verhoor betuigden ze spijt van hun daden en toonden ze zich bereid de schade te betalen. Het is nog niet duidelijk wat voor straf de drie boven het hoofd hangt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 21:00 uur in de Reinierstraat een 45-jarige man uit St. Willebrord aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou even daarvoor bij een woning in de buurt zijn 36-jarige ex-vrouw verbaal zou hebben bedreigd met de dood. De politie trof in de auto van de verdachte een groot mes aan. Dat mes is in beslag genomen. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten.

Jongens aangehouden na in kerstbomenfik

ULVENHOUT: De politie heeft woensdagavond rond 20:40 uur in de Markdal zeven jongens aangehouden die betrokken waren bij het in brand steken van ruim twintig kerstbomen. De jongens waren in de leeftijd van 14-17 en komen uit Ulvenhout, Zoetermeer, Bavel, Galder en Breda. Ze zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Ze worden doorverwezen naar HALT voor een vervangende straf. De brandweer heeft de brand geblust.

Twee Bredanaren aangehouden na diefstal uit woning

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 21.20 uur twee jongens (16 en 17 jaar) uit Breda aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie een melding kreeg over een insluiping en diefstal uit een woning aan de Sleutelbloem die rond 20.00 uur had plaatsgevonden.

Er werd onder meer een digitale fotocamera en huissleutels uit de woning ontvreemd. Kort na de melding zagen agenten drie jongens lopen nabij het winkelcentrum Heksenwiel. Toen de jongens de politiewagen zagen, gingen ze ervandoor. Twee van hen konden dus even later worden achterhaald. Zij zijn naar het politiebureau gebracht en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na aantreffen kwekerij

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag om 13:00 uur een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder en in de slaapkamer van een woning in de Iepstraat. De politie kwam de kwekerij op het spoor na anonieme meldingen. In de kwekerij bevonden zich naar schatting 340 planten. Essent constateerde dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan, doordat het elektriciteitsnet in de woning overbelast dreigde te raken. De 43-jarige bewoner kwam in de loop van de middag thuis en werd toen aangehouden. De kwekerij is ontmanteld en de eigenaar mag binnenkort voor de rechter verschijnen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 23-jarige man uit Almkerk is woensdagmiddag rond 15:30 uur door de politie aangehouden nadat hij een pakje penlight batterijen had gestolen uit een winkel in de Kruisvoort. De man werd gesnapt door personeel van de winkel die de verdachte vervolgens staande hielden. In overleg met justitie kreeg de man een boete van 130 euro en werd hij weer vrijgelaten

Auteur: Andre van den Hul