Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 4 januari

BERGEN OP ZOOM, 4 januari 2007

Twee hennepkwekerijen opgerold

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie ontdekte op woensdag 3 januari een hennepkwekerij aan de Frans Halsstraat. Hier is in een loods een kwekerij bestaande uit twee ruimten aangetroffen. In totaal zijn 870 hennepplanten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd. Het energiebedrijf werd in kennis gesteld en constateerde dat er sprake was van stroomdiefstal. De stroomvoorziening is hierop afgekoppeld. Van de diefstal zal aangifte worden opgenomen. Ten tijde van de ontruiming was er niemand aanwezig in de loods. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van het pand.

STEENBERGEN: Later op de dag werd door het team Courage een woning aan de Welbergsedijk bezocht. De politie stelde het onderzoek in aan de hand van een anonieme melding. In twee ruimten in de woning stonden 140 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Ook hier was sprake van stroomdiefstal, zo constateerde een medewerker van het energiebedrijf. Ook hier is de stroom afgesloten en neemt de politie aangifte op van stroomdiefstal. De politie hield een 37-jarige man uit Steenbergen aan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Snelheidscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag een snelheidscontrole aan de Laan van Reimerswaal. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur zijn 454 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 41 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 73 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan. Reden voor de snelheidscontrole is de aanwezigheid van een voetgangers- en fietsersoversteekplaats. Overtreding van de snelheidslimiet brengt de veiligheid van het oversteken in gevaar.

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield op woensdag tussen 13.10 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg. Van de 840 passerende voertuigen waren er 75 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 84 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Vrouw aangehouden voor diefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel in de Roselaar hield op woensdagmiddag een 48-jarige vrouw uit Essen (België) voor winkeldiefstal. De vrouw had enkele goederen niet afgerekend en was de winkel uitgelopen. Hierbij traden de detectiepoortjes in werking. De vrouw is overgedragen aan de politie en op het politiebureau verhoord. Hierna is ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt automobilist met rijontzegging aan

OUDENBOSCH: De politie hield op donderdagmorgen in de Pastoor Hellemonsstraat een 37-jarige man uit Oudenbosch aan voor rijden met ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook was de auto waarin hij reed niet verzekerd. De man is aangehouden en verhoord. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Vrouw gewond bij aanrijding met auto

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Brugstraat en de Burgemeester Prinsensingel. Een 58-jarige Roosendaalse fietste over de Burgemeester Prinsensingel en verleende hierbij vermoedelijk geen voorrang aan een 18-jarige automobilist uit Roosendaal, die van links kwam. Er ontstond een aanrijding, waarbij de fietster ten val kwam. Ze is met mogelijk rug- en heupletsel en letsel in het gezicht naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietster beroofd van handtas

ROOSENDAAL: Een 34-jarige Roosendaalse is op donderdagmiddag aan de Van Beethovenlaan beroofd van haar handtas. Om 13.10 fietste de vrouw over het fietspad, toen er een bromfiets achter haar kwam rijden. Plotseling kwam de bromfiets naast de Roosendaalse rijden, met hierop twee jongens. De bijrijder trok de handtas van de vrouw van haar schouder en ze reden weg richting de Griendweg. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Auteur: Inge Rijgersberg