VVD



Kamervragen Paul de Krom over Segway

4-1-2007

Vragen van het lid De Krom aan de Minister van Verkeer en Waterstaat over gebruik "Segway" op de openbare weg.


1. Kent u het artikel "Stepverbod voor zieke Tim? "


2. Kunt u bevestigen dat een Segway roller niet meer mag worden gebruikt op de openbare weg vanaf 1 januari 2007? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?


3. Kunt u aangeven of het mogelijk is om een ontheffing te verlenen voor specifieke gebruikers, zoals gehandicapten? Bent u, indien mogelijk, bereid deze ontheffing te verlenen?


4. Kunt u aangeven welke instantie verantwoordelijk is voor de beoordeling van de Segway?


5. Kunt u aangeven waarom de Segway per 1 januari 2007 niet meer op de openbare weg mag worden gebruikt, en waarom dit daarvoor wel onder voorwaarden werd toegestaan?


6. Kunt u aangeven of dit besluit in strijd is met Richtlijn 2002/24/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende de goedkeuring van twee- of driewielige motorvoertuigen en de intrekking van Richtlijn 92/61/EEG van de Raad? Zo nee, waarom niet?


7. Bent u van mening dat de Segway géén gemotoriseerd voertuig is en daardoor geen type goedkeuring nodig heeft voor gebruik in voetgangersgebieden, noch voor enig ander type "motor voertuig" goedkeuring.


8. Kunt u aangeven of het mogelijk is om in Nederland, net zoals in België, Frankrijk en Duitsland de wet is aan te passen zodat dit voertuig weer op de openbare weg kan worden gebruikt?

woensdag 3 januari 2007