Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 januari 2007

16-jarige rijdt auto total loss

Markelo

Op donderdag 4 januari werd om 04.15 uur een verkeersongeval bij de politie gemeld. In een sloot langs de Herikerweg in Markelo lag een auto op de kop. De auto was totaal vernield. Er waren geen personen meer in of bij de auto aanwezig. Kort daarna werd door de familie van de bestuurder van de auto gebeld, dat deze bij hen thuis zat. De agenten troffen een 16-jarige jongen uit Goor aan. Bij hem was zijn 16-jarige vriend en plaatsgenoot, zoon van de eigenaar van de auto. Laatstgenoemde bekende dat hij de autosleutels stiekem had meegenomen. Samen zijn ze gaan toeren, met genoemde gevolgen. De politie liet de zwaar beschadigde auto afslepen en nam het kentekenbewijs deel I in. De eigenaar van de auto deed aangifte van joyriding. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-001514)

Stadswachten beledigd

Enschede

Twee stadswachten deden op woensdag 3 januari aangifte van belediging. Zij waren die dag omstreeks 20.15 uur op het Stationsplein in Enschede, toen een 42-jarige Enschedeër op hen toegelopen kwam en hen begon uit te schelden. De ter assistentie geroepen agenten werden daarna ook beledigd. De 42-jarige werd daarop aangehouden. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering opgesloten. (07-001425)

Claxonnerende auto verraadt bestuurder

Almelo

Een 52-jarige automobilist uit Tubbergen trok de aandacht van politieagenten omdat de claxon van zijn auto stuk was. Hij reed op woensdag 3 januari 2007 over de Klara Zetkinstraat in Almelo toen agenten constant een autoclaxon hoorden. Toen ze de betreffende bestuurder van de auto controleerden bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring van E 130,-. (07-001158)

Bedrijfsinbraak

Enter

Bij een bedrijf aan de Veldegge in Enter is in de nacht van woensdag 3 januari op donderdag 4 januari ingebroken. De dader(s) heeft/hebben zich toegang verschaft door een deur te forceren. De eigenaar van het bedrijf moet de schade en het weggenomen goed nog inventariseren en doet aangifte. Er zijn onder ander 9 beeldschermen en enkele computerkasten weggenomen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoon: 0900 - 8844 of anoniem: Bel M. 0800 - 7000. (07-001507)

Keukenbrand

Wierden

Op woensdag 3 januari omstreeks 15.05 uur kwam er een melding van een keukenbrand in een woning aan de M.H. Trompstraat in Wieden. Bij de komst van politie en brandweer waren alle aanwezigen uit het pand. De brand ontstond tijdens het koken. Het hele blok, waar de woning deel van uit maakte, had overlast van de rook. Niemand raakte gewond. Salvage kwam ter plaatse om de zaken verder te regelen. (07-001359)

Snelheidscontrole

Bornerbroek

In het kader van het project : 'Subjectieve verkeersonveiligheid' werd een snelheidscontrole gehouden aan de Entersestraat in Bornerbroek. Er werden 345 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 38 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Op de Entersestraat mag maximaal 50 km/u worden gereden. De Entersestraat is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is. Net als in overige politieregio's draait de politie Twente het project: 'Subjectieve verkeersonveiligheid'. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) stelt middelen beschikbaar om klachten met betrekking tot de verkeersveiligheid te onderzoeken. De nadruk ligt op snelheidscontroles binnen de bebouwde kom, met name in 30 kilometerzones en bij scholen. (07-001366)

Twee aanhoudingen bij opstootje

Enschede

Op de Oude Markt in Enschede ontstond op woensdag 3 januari om 20.55 uur een opstootje. Getuigen verklaarden dat een 50-jarige vrouw uit Enschede en een 34-jarige man uit Almelo een man uit Enschede had mishandeld. De politie heeft de verdachten aangehouden. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. (07-001439)

Dronken vrouw rijdt drie keer tegen geparkeerde auto

Enschede

Politieagenten werden woensdag 3 januari om 23.10 uur gevraagd om naar de Pathmossingel in Enschede te gaan. Hier was een 50-jarige vrouw uit Enschede tot drie keer toe tegen een geparkeerde auto gereden. Een getuige had haar daarop aangesproken en de sleutels afgenomen om erger te voorkomen. Omdat de agenten vermoedden dat de verdachte gedronken had, wilden ze een ademanalyse afnemen. De Enschedese verzette zich hiertegen. De agenten hielden de vrouw aan en namen haar voor verhoor mee naar het bureau. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. (07-001400)

Voetganger raakt gewond bij aanrijding

Enschede

Aan het Colosseum in Enschede raakte woensdag 3 januari om 21.31 uur een voetganger gewond toen deze in botsing kwam met twee auto's. Het slachtoffer wilde het Colosseum oversteken en liet daarbij de automobilist die van rechts kwam niet voorgaan. Hierbij werd het slachtoffer aangereden. Door de kracht van het ongeval vloog het slachtoffer via de motorkap van de auto tegen de linkerzijde van een tweede naderende auto. Het slachtoffers is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-001455)

Jongen bedreigd

Hengelo

Een 15-jarige jongen fietste op 1 januari om 4.45 uur met een vriend bij de fietstunnel bij het Bartelinkslaantje in Hengelo. Daar kwamen zij een snorfietser tegen. Deze snorfietser keerde en reed de beide jongens klem. Daarna bedreigde en mishandelde hij ze. Hierbij raakte één van de jongens gewond. Op dat moment kwamen er andere jongens aan en reed de snorfietser weg. Het signalement van de dader is: - buitenlandse man
- getinte huidskleur
- leeftijd tussen de 17-20 jaar - lengte ongeveer 1.80 m
- slank postuur
- smal gezicht
- hij droeg een zwarte muts, met daarover een zwarte capuchon - hij reed op een zwarte snorfiets van het merk Puch, welke leek op een type Mexi Z2. Mocht iemand iets verdachts gezien of gehoord hebben omtrent dit voorval, dan verzoekt de politie getuigen zich te melden. Dit kan op het telefoonnummer: 0900 - 8844 of anoniem: Bel M. 0800 - 7000. (07-000110)

Verkeersongeval met letsel

Haaksbergen

Op woensdag 3 januari omstreeks 19.40 uur ontstond er een verkeersongeval op een rotonde met de kruising Albert Cuyplaan en de Goorsestraat in Haaksbergen. Een 48-jarige automobilist uit Markelo reed de rotonde op komende vanaf de Goorsestraat. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 17-jarige fietster uit Haaksbergen. De fietster reed op het fietspad van de rotonde, komend vanaf de parallelweg. De fietster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-001422)

Rijbewijs ingevorderd i.v.m. snelheidsovertreding

Enschede

Op woensdag 3 januari omstreeks 20.15 uur reed een 60-jarige automobilist uit Enschede met veel te hoge snelheid over de A35 richting Enschede. De man reed 190 km/h waar 120 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (07-001426)

Diefstal portemonnee uit woning

Haaksbergen

Op vrijdag 29 december omstreeks 19.30 uur werd een 71-jarige vrouw uit Hengelo de dupe van insluiping. Twee onbekende jongens van ongeveer 12/13 jaar oud belden bij haar aan de deur en vroegen of zij hun bal terug mochten. Deze bal zou over het dak in de tuin van de vrouw gekomen zijn. Omdat de vrouw de bal zelf in eerste instantie niet kon vinden vroeg één van de jongens of hij eens mocht kijken. Dat vond de bewoonster prima. Deze jongen kon de bal echter ook niet vinden. De tweede jongens was uit eigen beweging daarop ook de woning binnen gelopen. De jongens zijn zonder bal weer vertrokken. De bewoonster miste na 'het bezoek' haar portemonnee met inhoud. De jongens waren van buitenlandse afkomst en spraken Nederlands met een buitenlands accent. Één was geheel in het donker gekleed. De andere jongen droeg een lichte jas. De politie Twente verzoekt eventuele getuigen of mogelijk ook andere 'slachtoffers' zicht te melden. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of telefonisch: 0900-8844. (07-001080.)

Hennepkwekerij ontmanteld, twee verdachten aangehouden

Bij de politie Twente kwam op woensdag 3 januari 2007 omstreeks 9.30 uur een melding binnen van een openstaande deur van een loods bij de Kornoeljestraat in Hengelo. Er zou veel licht in de loods branden. Toen politieagenten daar een kijkje namen zagen zij dat in de loods een ruimte was afgetimmerd waarachter een hennepkwekerij aanwezig was. In de ruimte was niemand aanwezig. De agenten zagen dat zowel het water als de stroom illegaal waren afgetapt. De oppervlakte van de kwekerij was ongeveer 10 bij 20 meter. Er werden ongeveer 40 plastic bloemcontainers met plantjes en 510 stekjes gevonden. De aanwezige politieagenten stelde onmiddellijk een buurtonderzoek in. Tijdens dit buurtonderzoek kwamen de agenten te weten dat twee mannen regelmatig aanwezig waren in de loods. Deze twee mannen kwamen met hun auto, tijdens de aanwezigheid van de agenten, naar de loods. De politieagenten hebben met hun voertuig een achtervolging ingezet. Via de Jasmijnstraat, de Pruisische Veldweg en de Enschedesestraat werd de auto met de twee mannen aangetroffen op een parkeerplaats aan de Enschedesestraat. Daar werden de mannen, een 32 en 51 jaar uit Hengelo, aangehouden terzake overtreding van de Opiumwetgeving. Essent en Vitens zijn in kennis gesteld en doen aangifte van het illegaal aftappen van stroom en water. De mannen zijn opgesloten en in verzekering gesteld. De politie Twente stelt een nader onderzoek in. ( 07-000996)

Onderzoek gestopt

Oldenzaal

Op vrijdagavond 15 december zijn de winkelcentra De Driehoek en in Den Vijfhoek door de brandweer ontruimd. Aanleiding voor die ontruiming was de melding dat personen onder het winkelend publiek in beide winkelcentra gezondheidsklachten kregen in de vorm van prikkende en tranende ogen, kortademigheid en braken. De Politie Twente heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht en mogelijk oorzaak. Desondanks heeft dit niet kunnen leiden tot de opsporing en aanhouding van de dader(s). Op dit moment is er geen opsporingsindicatie en wordt het onderzoek vooralsnog gesloten.

Ongeval N35

Enschede

Donderdag 4 januari 2007 is omstreeks 11.54 uur op de N35 ter hoogte van Enschede een vrachtwagen van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De vrachtwagen was niet beladen en heeft geen gevaar voor de omgeving veroorzaakt. Wel is door de aanrijding het verkeer enige tijd gestremd geweest. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Glanerbrug, heeft, mede dankzij het dragen van de gordel, geen letsel opgelopen. (07-001717)

Monique Oude Wolbers/Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --