Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vrouwen beroofd van hun tas

Apeldoorn, 04-01-2007 o Twee Apeldoornse vrouwen zijn woensdagavond 3 januari beroofd van hun tas. Een 76-jarige vrouw liet tussen 20.00 uur en 20.15 uur op haar scootmobiel haar hond uit en werd onderweg aangesproken door een man op een fiets. Deze man fietste vervolgens weg, maar de vrouw kwam hem kort daarna weer tegen. Hierna bleef de man haar volgen en op de Boterbloem pakte hij de tas van de vrouw uit het mandje van de scootmobiel en reed weg.

Ook een 21-jarige Apeldoornse heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas. De vrouw fietste tussen 21.20 uur en 21.35 uur over de Trekweg, waar haar een jongen op de fiets tegemoetkwam. Korte tijd later hoorde de vrouw dat er iemand achter haar reed en zag ze dat het dezelfde fietser was die haar tegemoet was gekomen. Op het moment dat de fietser haar inhaalde griste hij de tas van de vrouw uit haar fietsmand waarna hij hard wegfietste.

De vrouwen gaven aan dat het ging om een fietser met een donkere jas die de capuchon over zijn hoofd had getrokken. De politie onderzoekt of het om dezelfde dader gaat en zij roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844.