Time : 16:10:07
Date : 04 January 2007
Sender Name: Nadler Feinkost

Uniq Plc herstructureert Noord-Europese activiteiten

Bottrop (Duitsland) - Uniq Plc de Europese producent van vers convenience food herstructureert haar Noord - Europese activiteiten.

Het management van Uniq Noord-Europa heeft vandaag bekend gemaakt dat het de komende maanden haar activiteiten in Nederland, Duitsland en Polen aanzienlijk gaat herstructureren en dit na de verkoop van in october van haar Belgische dochter Uniq Belgie aan Gilde.

In Duitsland wordt de vestiging in Bremerhaven gesloten en wordt de volledige productiecapaciteit overgeheveld naar de Uniq vestiging in Polen (Poznan) waar het bedrijf zo'n 1.200 medewerkers telt.

In Nederland wordt in Johma de komende jaren aanzienlijk geinvesteerd. Het betreft onder andere investeringen in nieuwe ontwikkelings- en productiefaciliteiten voor salade- en aardappelconcepten waarvan de eerste nog dit jaar op de markt zullen gebracht worden.
De groep brengt tevens in de loop van 2007 al de produktie van haar aardappelhoudende produkten onder in Losser. Een aanzienlijk productievolume zal verplaatst worden vanuit de Duitse fabrieken van Uniq naar Nederland.

In het kader van haar vernieuwde Noord-Europese strategie heeft Uniq besloten om al haar continentale ontwikkelingsactiviteiten met betrekking tot salades en vis respectievelijk in Losser (Nederland) en Poznan (Polen) te concentreren.

Het bedrijf deelt mee dat het zowel in Nederland als in Polen uitstekende omzetgroei heeft geboekt maar dat de resultaten in Duitsland sterk achterblijven waardoor de voormelde acties noodzakelijk zijn.

Uniq Plc heeft verder nog vestigingen in de UK en Frankrijk en boekt een omzet van circa ¤ 900 miljoen hoofdzakelijk in verse producten onder merken zoals Johma, Marie, Nadler en Lisner.

Voor meer informatie :

Marc Boone : HR director Uniq NE
0032475430737