Gemeente Stadskanaal

De gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal stellen elk EUR 25.000,- beschikbaar als eenmalige bijdrage in een op te richten Stichting Stimuleringsfonds Ondernemend Zuid-Groningen. Deze Stichting heeft als hoofddoel ondernemerschap in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde te stimuleren en daarmee het ondernemersklimaat in het gebied een positieve impuls te geven. De oprichting van deze Stichting is een initiatief van de Rabobank Zuid-Groningen, ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. De Rabobank wil vanuit haar coöperatieve missie een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid uitdragen en heeft daarom uit het projectenfonds een startkapitaal van EUR 100.000,- voor deze nieuw op te richten Stichting beschikbaar gesteld.

Doelstellingen

De Stichting heeft een aantal praktische doelstellingen:
1. Ze stelt achtergestelde leningen beschikbaar aan in eerste instantie startende ondernemers

2. Ze stelt achtergestelde leningen beschikbaar ten behoeve van innovatieve ontwikkelingen binnen bestaande ondernemingen
3. Ze fungeert als platform voor de ondernemers uit de doelgroep, waar ervaren ondernemers hen zullen gaan coachen

Economisch beleid

Het initiatief sluit aan bij de visie van de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal, waarbij het economische beleid voornamelijk gericht is op starters en MKB-ers. De gemeente Stadskanaal heeft reeds een definitief besluit over de bijdrage genomen. De gemeenteraad van Vlagtwedde behandelt het voorstel binnenkort in haar vergadering.


* 04 januari 2007