Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 04-01-2007

Aanhouding na huiselijk geweld
COEVORDEN Woensdagmiddag heeft de politie in Coevorden een 22-jarige man uit deze plaats aangehouden, nadat hij de moeder van zijn vriendin had mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (07-101080)

Man aangehouden wegens lokaalvredebreuk

ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie een 37-jarige man zonder woonadres aangehouden, nadat hij in het UWV-kantoor aan de Stationsstraat voor overlast zorgde. Hij liep door het gebouw, en kwam op plekken waar hij niets te zoeken had. De man, vermoedelijk afkomstig uit Nigeria, wilde het kantoor niet verlaten. Uiteindelijk werd de politie gebeld en deze heeft de man aangehouden. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. (07-101347)

Politie onderzoekt auto-inbraken

EMMEN Woensdagnacht zijn twee autos aan de Holtackers opengebroken. Van een auto werd een ruitje ingeslagen. De andere werd zonder schade geopend. Uit beide autos verdween een radio met cd-speler. De politie onderzoekt beide inbraken.

Man vraagt om geld
MEPPEL Bij de politie hebben de afgelopen dagen vijf mensen een melding gedaan dat er in de omgeving van het NS-station en bij het Slotplantsoen een man loopt die voorbijgangers om geld vraagt. Hij vertelt dat hij naar Groningen moet voor zijn werk en vraagt om een bedrag van 26,80 voor de trein. Enkele mensen hebben de man dit bedrag gegeven. Het heeft er echter alle schijn van dat deze man op deze manier aan geld probeert te komen en dat dit niet voor de trein is. De politie in Meppel wil hiervoor op deze manier een waarschuwing afgeven.

Man met vals geld aangehouden

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie een 30-jarige man uit Emmen aangehouden, die bij een bedrijf met valse bankbiljetten van 50 probeerde te betalen. Er zijn zeven van deze valse bankbiljetten in beslag genomen. Tevens had de man een vuurwerkpistool in zijn auto. Dat is in beslag genomen. Deze verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-101465)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.