Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 4 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-01-2007

Met onder meer: politie zoekt aanrander, drankrijder en valse melder

Valse melder

Zaandam, donderdag 4 januari 2006, 03:14 uur.

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij wordt verdacht van het doen van een valse melding via 112. Een man meldde dat er iemand in een flatwoning op de Fluitekruidweg zou worden afgemaakt. De toegesnelde agenten troffen in de flat alleen twee zeer dronken mannen aan. Degene die de melding had gedaan werd meegenomen en ingesloten. Hij verklaarde na ontnuchtering dat hij met zijn broer ruzie had gehad om het laatste biertje en door de invloed van de drank het alarmnummer had gebeld. Hij werd na het verhoor in vrijheid gesteld.

Bezorger slaat buschauffeur

Purmerend, woensdag 3 januari 2007, 19:06 uur.

De politie heeft een 32-jarige bezorger uit Purmerend aangehouden als verdachte van mishandeling van een 50-jarige buschauffeur van het streekvervoer. Na een woordenwisseling over vermeend verkeerd verkeersgedrag zou de koerier de chauffeur hebben geslagen waardoor diens bril zou zijn vernield. De busbestuurder deed aangifte en de verdachte werd bij het bedrijf van zijn werkgever aangehouden en vervolgens in het politiebureau ingesloten.

Snelheidscontrole

Assendelft, woensdag 3 januari 2007.

Op de Nauernaseweg werd in de ochtenduren een snelheidcontrole gehouden. De radarauto stond langs de weg geparkeerd en heeft in totaal 280 voertuigen gecontroleerd. 48 reden te snel, werden op de foto gezet en de eigenaren krijgen de bekeuring thuis gestuurd.

Op diezelfde plaats werd ook in de avonduren gecontroleerd. De snelheid van 550 voertuigen werd gemeten waarna bleek dat er 46 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km per uur terwijl maximaal 70 km per uur is toegestaan.

Snelheidscontrole

Katwoude, donderdag 4 januari 2007.

Op de Provincialeweg 247 werd een snelheidcontrole uitgevoerd met de meet- en fotoapparatuur op het statief. In totaal werden er 69 overtredingen geconstateerd. 2170 voertuigen passeerden het radarstatief.

Snelheidcontrole

Zaandam, donderdag 4 januari 2007

Op de Kepplerstraat werd de snelheid van 1390 voertuigen gemeten. 73 voertuigen werden op de gefotografeerd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur terwijl maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Roodlicht controle

Zaandam, woensdag 3 januari 2007

Bij een op de Albert Heijnweg gehouden controle werden 11 bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden aan de kant gezet en vervolgens bekeurd.

Politie zoekt aanrander

Koog aan de Zaan, 3 januari 2007, 15.00 uur

Een 10-jarig meisje uit Zaandam is op de Pinkstraat in Koog aan de Zaan onzedelijk betast door een nog onbekende man. Het meisje was op haar rolschaatsen op weg naar een vriendinnetje toen ter hoogte van de Gamma aan de Pinkstraat een man naast haar kwam fietsen. Hij complimenteerde haar met haar rolschaatsvaardigheden en vroeg of ze hem wat trucjes kon laten zien. Bij de parkeergarages op de Museumlaan, ter hoogte van de Piramideschool heeft de man het meisje kort onzedelijk betast en is er vervolgens op zijn fiets vandoor gegaan in de richting van de Gamma. Het gaat om een blanke man van ongeveer 45 jaar oud, met groene ogen en een stevig postuur. Hij is ongeveer 1.80 m lang en sprak goed Nederlands. De aanrander had kort geschoren grijs haar en is kalend. De man ging gekleed in een donkerblauwe jas en een blauwe spijkerbroek. Zijn blauwe, nieuwe fiets had een sportief model en een dik frame. Getuigen of eventuele andere slachtoffers worden dringend verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken van de politie, via 0900-8844.

Drankrijder

Purmerend, donderdag 4 januari 2007, 02:53 uur.

Surveillerende agenten hebben een 27-jarige man uit Zuid-Europa aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. De man vestigde de aandacht op zich omdat hij slingerend over de Van Garderenstraat reed. Hij kon geen rijbewijs tonen en legitimeerde zich met een paspoort. Na een ademanalyse bleek dat de verdachte meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Na overleg met justitie werd in de loop van de dag een boete van 900 euro opgelegd die contant werd betaald. Na verhoor werd de man heengezonden.

Woninginbraak

Landsmeer, donderdag 4 januari 2006, 12:08 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die plaatsvond op de Schaepeboet tussen 31 december en 4 januari. Om binnen te komen heeft men een raam naast de voordeur vernield. In de woning werden alle kamers doorzocht waarbij alle kasten en laden open werden gelaten. Er werd in ieder geval een televisie gestolen en een hoeveelheid kristallen voorwerpen. Agenten stelden een buurtonderzoek in en Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Landsmeer via 0900-8844.