Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lichtenvoorde - Fietser gewond na aanrijding              |
Een 65-jarige fietser uit Lichtenvoorde is op woensdag (03/01) gewond geraakt nadat hij op de kruising De Rode van Heeckerenstraat / Aaltenseweg werd aangereden door een 57-jarige automobilist uit Vragender. Het slachtoffer liep letsel aan heup en rug op. De fiets raakte beschadigd.

De melding van het incident kwam omstreeks 17.30 uur bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de automobilist op De Rode van Heeckerenstraat reed. Op de kruising met de Aaltenseweg verleende hij geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding tussen beiden het gevolg was. Het slachtoffer liep letsel aan rug en heup op; de fiets raakte beschadigd.

|     |Gendringen - Bromfietser gewond na aanrijding             |
Een 17-jarige bromfietser uit Beek is op woensdag (03/01) gewond geraakt nadat hij op het kruispunt met de Miltseweg / Azewijnstraat werd aangereden door een 58-jarige automobiliste uit Gendringen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bromfiets raakte total loss.

De politie kreeg de melding van het incident omstreeks 18.00 uur binnen. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op de Netterdensestraat reed. Op het kruispunt met de Miltseweg / Azewijnstraat verleende zij geen voorrang aan de bromfietser waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. De bromfietser kwam ten val en liep een gekneusde knie en enkele schaafwonden op en is voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bromfiets raakte total loss.

|     |Zelhem - aanrijding door mogelijke onwelwording           |
Een 48-jarige automobilist uit Mariënvelde is op woensdag (03/01) gewond geraakt nadat hij op de Halseweg in botsing was gekomen met twee tegenliggers (een 47-jarige automobilist uit Varsseveld en een 24-jarige automobilist uit Zelhem). De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee auto's raakten total loss en moesten worden afgesleept.

De politie kreeg omstreeks 21.20 uur een melding dat er op bovengenoemde locatie een aanrijding had plaatsgevonden waarbij drie auto's betrokken waren. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij de 48-jarige automobilist in zijn auto aan; de twee andere betrokkenen hadden inmiddels hun auto verlaten. De man is met hoofd- en buikletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 47-jarige automobilist kwam met de schrik vrij; de 24-jarige bestuurder is zelf voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder uit Mariënvelde op de Halseweg reed en uit de richting van Halle - Varsseveld kwam. De bestuurder uit Varsseveld reed voor de bestuurder uit Zelhem in de richting van Halle. De eerstgenoemde bestuurder is waarschijnlijk onwel geraakt en met zijn auto gaan slingeren. Vervolgens ontstond een botsing met de twee hem tegemoetkomende auto's. Uiteindelijk is hij tegen een boom tot stilstand gekomen. Twee van de drie auto's raakten total loss en moesten worden afgesleept; een derde auto liep lichte schade op.

|     |Groenlo - Oudere vrouw slachtoffer van babbeltruc         |
Een op leeftijd zijnde vrouw] is op woensdag (03/01) het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een onbekende man zag kans een klein geldbedrag uit haar woning aan de Julianastraat weg te nemen.

De man wist zich omstreeks 10.00 uur de woning van de vrouw binnen te kletsen door zich voor te doen als een ambtenaar van de gemeente. Eenmaal binnen slaagde de man erin om een klein geldbedrag buit te maken. Het gaat om een blanke man van tussen de 40 jaar en 45 jaar oud. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en had kort blond haar. Hij sprak normaal Nederlands en had een normaal postuur. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Drempt - poging overval                                   |
De politie stelt een onderzoekt in of twee aangehouden mannen op woensdagavond (3/1) een overval hebben getracht te plegen op een benzinestation aan de Rijksweg in Drempt. De overval mislukte omdat de medewerkster achter veiligheidsglas zat.

De overval werd kort na 22.00 uur gepleegd door een man die met een vuurwapen het benzinestation binnen kwam. Hij bedreigde het personeelslid, maar deze zat achter veiligheidsglas, waarna de overvaller er met lege handen vandoor ging. De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in en later op de avond werden er twee mannen aangehouden. De politie vraagt getuigen die rond het tijdstip van de overval iets bijzonders hebben gezien zich te melden op 0900-8844.

|     |Winterswijk - wederom softdrugs in beslag genomen         |
De politie Winterwijk heeft voor de tweede keer op rij een hoeveelheid softdrugs en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Vier verdachten zijn verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naast de politieactie van dinsdag, waarbij een huisdealer werd aangehouden heeft de politie woensdag (3/1) weer een hoeveelheid sofdrugs en geld in beslag genomen. Deze actie vond plaats bij een pand aan de Meddosestraat waar ruim 1 kilo softdrugs en zo'n 8000 euro werden aangetroffen. In het pand werden een 34-jarige Rotterdammer en twee Duitsers aangehouden. In hetzelfde onderzoek werd een derde Duitser aangehouden die bij het pand zijn softdrugs had betrokken. De politie maakt proces-verbaal op tegen betrokkenen.

Einde berichten


---


---


---

---- --