Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/01/07)

OOSTERHOUT NB, 4 januari 2007

Fietser komt met de schrik vrij na bekneld te hebben gezet onder vrachtwagen

WASPIK: Donderdag 4 januari om 07.20 uur kreeg de politie de melding dat er op de Industrieweg een ongeval was gebeurd, waarbij een vrachtwagenchauffeur en een fietser betrokken waren. Ter plaatse bleek een fietser, een 16-jarige jongen uit Waspik, onder een stilstaande vrachtwagen terecht te zijn gekomen. De jongen had de stilstaande vrachtwagen vermoedelijk niet gezien en was er tegenaan gereden. Hij zat daarbij met zijn fiets vast onder de vrachtwagen.
De hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Ook personeel van de traumahelikopter verleende ter plaats medische bijstand.
De jongen is daarna per spoedtransport naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de jongen geen ernstig letsel had opgelopen. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Man gewond na bedrijfsongeval

DONGEN: Bij een bedrijf aan de Procureurweg is donderdag 4 januari rond 11.15 uur een 20-jarige man uit s-Gravenzande gewond geraakt. De man was op het dak van een kas bezig met schoonmaakwerkzaamheden, toen hij door nog onbekende oorzaak door één van de kunststofplaten zakte en zon 8 meter naar beneden viel. De man raakte daarbij gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Personeel van de traumahelikopter heeft ter plaatse medische hulp verleend.
De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld. Een medewerker van de Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Mensen gewond na eenzijdig ongeval

LAGE ZWALUWE: Een 28-jarige man uit De Lier raakte donderdag 4 januari rond 08.55 uur gewond toen hij op de Dirk de Botsdijk door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom reed. De gewonde man zat bekneld in het voertuig en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Ook personeel van de traumaheli kwam ter plaatse om hulp te verlenen. De man is vervolgens per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Verkeersongevalanalisten van de politie kwamen ter plaatse en proberen aan de hand van sporen de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

HANK: Een 48-jarige vrouw uit Tinte is woensdag 3 januari rond 20.10 uur gewond geraakt toen zij op de Kurenpolderweg met haar auto tegen de vangrail botste en vervolgens het water inreed. De vrouw was op een t-splitsing rechtdoor gereden en tegen de vangrail terecht gekomen. De vangrail boog vervolgens door, waardoor de vrouw met haar auto te water raakte.
Een man die achter haar reed, zag de auto met de neus in het water staan en bood hulp.
De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Politie team Oosterhout houdt grote verkeerscontrole

OOSTERHOUT: Politiemensen van het team Oosterhout hebben woensdag 3 januari verkeerscontroles gehouden op de Hoofseweg, de Burgemeester Elkhuizenlaan, de Slotlaan en in de Ridderstraat. Reden voor de controles waren klachten van omwonenden over onder andere te hard rijden. Politie en gemeente namen de klachten serieus en onderzochten ze. Vervolgens werd besloten om op de locaties te controleren. Daarbij werd echter niet alleen op snelheid gecontroleerd, maar bijvoorbeeld ook op verlichting en het dragen van de autogordel.

In totaal controleerden de politiemensen op de vier locaties 350 automobilisten en 50 (brom)fietsers.
Daarbij schreven ze 120 bekeuringen uit:

- 25x niet dragen van de autogordel

- 5x rijden zonder juiste verlichting (auto)
- 20x rijden zonder juiste verlichting (fiets)
- 65x te hard rijden; hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan

- 1x rijden in een geslotenverklaring

- 1x kentekenbewijs niet bij zich hebben
- 1x rijden zonder bromfietscertificaat

- 1x niet handsfree bellen

- 1x hulpkoppeling onjuist bevestigd.

Diverse omwonenden kwamen tijdens de controles naar de politiemensen toe om hun waardering uit te spreken voor de controle.

Jongen aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap

OOSTERHOUT: Bij de politie kwam in de nacht van woensdag 3 januari op donderdag 4 januari omstreeks 00.25 uur de melding binnen dat een dronken man met stoelen aan het gooien was op de Markt. Even later troffen ze op de Hoofseweg een jongen op een fiets aan, die een stoel op zijn rug had. Op de Markt bleek bovendien ook een stoel te liggen. Beide stoelen waren afkomstig van een horecagelegenheid in het centrum van de stad. De jongen, een 17-jarige Oosterhouter, werd vervolgens aangehouden op verdenking van baldadigheid, diefstal en openbare dronkenschap. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna overgedragen aan zijn moeder.

Man gewond na aanrijding

SPRANG-CAPELLE: Woensdag 3 januari omstreeks 11.50 uur vond op de Wendelnesseweg Oost een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, zagen ze een auto tegen een boom staan en een tweede auto midden op de weg staan. De bestuurder van de tweede auto, een 28-jarige inwoner van Sprang-Capelle, was gewond geraakt aan een hand en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Uit onderzoek bleek dat de aanrijding was ontstaan, doordat een 18-jarige man uit Nieuw Beijerland een andere weggebruiker wilde inhalen en daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Hier kwam bij in botsing met de man uit Sprang-Capelle. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Tussen woensdag 3 januari 18.15 uur en donderdag 4 januari 09.45 uur is ingebroken in een horecagelegenheid in de Grotestraat. Het slot van een toegangsdeur bleek te zijn verwijderd om binnen te kunnen komen. De zaak werd doorzocht en er bleek geld te zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Zo verrichten technisch rechercheurs onder andere een sporenonderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL: Tijdens een verkeerscontrole in de Van Haestrechtstraat hebben politiemensen donderdagochtend 4 januari vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Deze overtreding kost hen EUR 75,-.

GILZE, RIJEN, DONGEN: Politiemensen hebben woensdag 3 januari bromfietscontroles gehouden op het Anne Frankplein in Rijen, in de Lange Wagenstraat in Gilze en op de Bolkensteeg in Dongen. Daarbij zijn in totaal 22 weggebruikers gecontroleerd en 9 bekeuringen uitgeschreven.

Op het Anne Frankplein in Rijen controleerden ze vijf bromfietsen en één snorfiets en hun bestuurders. Daarbij werd één bromfietser bekeurd voor te hard rijden.
Op de Lange Wagenstraat in Gilze controleerden ze acht bromfietsen en hun berijders. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden, één bromfietser werd bekeurd voor rijden met een kapotte uitlaat.
Op de laatste locatie, de Bolkensteeg in Dongen, kregen acht bromfietsers een controle. Twee van hen werden bekeurd voor te hard rijden, één voor rijden zonder verlichting, één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Bovendien werd één passagier bekeurd voor het niet dragen van de helm.

Auteur: Leonie van Ooijen