Politie Zeeland


---


R-033-2007. Afwezigheidsmelding
Donderdagavond 4 januari ontvangt u geen persberichten van de afdeling communicatie politie Zeeland wegens afwezigheid. Vrijdag 5 januari staan wij weer geheel tot uw dienst vanaf 06.00 uur 's ochtends.

R-034-2007. Alcoholcontroles Zeeland
De politie Zeeland heeft in de eerste dagen van het nieuwe jaar diverse alcoholcontroles gehouden in de middag- en avonduren.
Dit jaar heeft het gebied Zuid-Beveland en Tholen op 1 januari de spits afgebeten.
Er zijn 545 voertuigen gecontroleerd waarvan 4 bestuurders teveel alcohol hadden gedronken en hiervoor een boete hebben gekregen. Een maal werd het rijbewijs ingevorderd.
Op 2 januari werd de alcoholcontrole gehouden in Zeeuws -Vlaanderen. Hier werden 330 voertuigen gecontroleerd waarvan 5 bestuurders teveel hadden gedronken. Van een van hen is het rijbewijs ingenomen. 7 bestuurders werden beboet voor het overschrijden van de maximum snelheid en 1 bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van een gordel.
Op 3 januari was Walcheren aan de beurt. Er zijn 189 voertuigen gecontroleerd. 2 bestuurders overschreden de toegestane hoeveelheid alcohol.

Z-035-2007. Diefstal wijn
Tussen 18.00 uur en 23.20 uur is woensdag ingebroken in een woning aan de Churchilllaan in Terneuzen.
Door een deur te forceren hebben nog onbekend gebleven daders uit een berging 150 flessen wijn gestolen waarvan de waarde nog onbekend is.