Gemeente Heusden


Reactie gemeente op problemen Eventscentre De Ster

Burgemeester Willems is teleurgesteld dat de nieuwe eigenaar van Eventscentre De Ster in Nieuwkuijk zich niet aan gemaakte afspraken heeft gehouden. Dit liet Willems gisteren in een brief aan de exploitant weten. Concrete stappen wil hij pas ondernemen na bestudering van het politierapport en een evaluatie van de betrokken gemeentelijke teams.

De problemen die zich in de nieuwjaarsnacht voordeden bij uitgaanscentrum De Ster in Nieuwkuijk zijn voor de burgemeester aanleiding voor bezinning. Eind vorig jaar maakte de gemeente met het oog op de jaarwisseling hierover strikte afspraken met de nieuwe eigenaar. Deze zijn onvoldoende nageleefd. Burgemeester Willems vindt dit teleurstellend.

Gisteren heeft burgemeester Willems dit schriftelijk als een eerste reactie aan de exploitant laten weten. In de brief benadrukte hij toe te willen zien op een strikte naleving van afspraken en regels. Een definitief standpunt wil de burgemeester pas formuleren na zich eerst uitvoerig te hebben laten adviseren. De politie is gevraagd naar een evaluatierapport. Daarnaast zullen de betrokken gemeentelijke teams hun bevindingen rapporteren. In de tussentijd is het De Ster niet toegestaan om weer open te gaan.
Geplaatst op: 4 januari 2007