Gemeente Deventer

vernieuwsplan centrumgebied Keizersland

Informatieavond vernieuwsplan centrumgebied Keizersland

Week 1, 3 januari 2007

De gemeente Deventer en woningcorporatie Woonbedrijf ieder1 houden op dinsdag 9 januari een informatiebijeenkomst over het centrumgebied Keizerslanden. Tijdens het eerste deel van deze avond worden bewoners geïnformeerd over de stand van zaken van een aantal ontwikkelingen in het centrumgebied.

De tweede helft van de avond wordt bewoners gevraagd mee te denken over het parkeren in de buurt, de inrichting van de openbare ruimte, het wonen en de leefbaarheid in de buurt en de uitgangspunten voor de vernieuwing van het winkelcentrum. De avond begint om 19.30 uur in het Open Hof aan de Karel de Grotelaan 361.

De reacties van bewoners uit het gebied gebruikt de gemeente bij het opstellen van het Vernieuwingsplan voor het centrumgebied van Keizerslanden. Dit Vernieuwingsplan moet ervoor zorgen dat het centrumgebied een samenhangend gebied wordt, waar het prettig wonen, werken en winkelen is.

Wijkvernieuwing

Het centrumgebied Keizerslanden is één van de vier buurten in Keizerslanden die vernieuwd wordt. De andere buurten zijn Landsherenkwartier, Oranjekwartier en Tuindorp-Zuid. De gemeente Deventer heeft eerder de ontwikkelingsvisie `De Kroon van Deventer' gemaakt voor de hele wijk. Hierin staan de belangrijkste aandachtspunten voor de vernieuwing van het centrumgebied.

Het centrumgebied Keizerslanden wordt begrensd door de Lebuïnuslaan en de Margijnenenk aan de noordkant, de Ludgerstraat en de Splithofstraat aan de westkant, het Mariënburghplein en de Mariënburghstraat aan de zuidkant en de Van Hetenstraat aan de oostkant.

Publicatiedatum: 4-1-2007

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 4 januari 2007