Griezeljongeren vergaderen bij The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon

Het is niet de X-Factor, maar de Fear-Factor bij The Amsterdam Dungeon aanstaande zaterdag als jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar met elkaar de strijd aangaan om de griezelige attractie aan het Rokin te Amsterdam nog enger te maken. Uit meer dan 100 inschrijvingen zijn de juiste jongeren gevonden voor het griezelteam.

Na een strenge selectieronde zijn tien jongeren die een unieke passie hebben voor griezelen en angst gevonden voor het mini bestuur van directeuren van The Amsterdam Dungeon. De uitverkorenen mogen zich met recht het 'Scream Team' noemen.

'Wij zijn overspoeld met allerlei inschrijvingen van jongeren', vertelt Marketing Manager Nicole de Klerk. 'Dagelijks kregen wij enkele tientallen poststukken binnen met griezelige tekeningen, angstaanjagende verhalen en zelfs een cd met een horror film.' In overleg met de script schrijver van The Amsterdam Dungeon hebben de grote bazen een uiteindelijke selectie gemaakt uit alle inschrijvingen. 'Uit deze unieke zoektocht blijkt dat er geen enkel gebrek is aan fantasie bij de jeugd.'

'Sommige verhalen waren zo eng dat wij, ondanks dat wij veel gewend zijn, soms niet verder durfden te lezen.', zegt script schrijver Remco Teer. 'Het duurde uiteindelijk twee spannende, griezelige dagen om alle inzendingen door te nemen. In onze selectie ging de voorkeur uit naar originaliteit, enthousiasme en de zogenaamde Angstfactor.'

Inmiddels zijn de nieuwe bestuursleden op de hoogte gebracht dat aanstaande zaterdag 06 januari om 10:30 uur de eerste van drie vergaderingen plaatsvindt bij The Amsterdam Dungeon.

Uiteraard bestaat deze spannende dag niet alleen uit vergaderen. Het 'Scream Team' beleeft de huiveringwekkende geschiedenis van Amsterdam bij de Dungeon. Na deze griezelige 80 minuten maken zij kennis met de acteurs en na de make-up sessie gaan zij er net zo angstaanjagend uitzien als de acteurs. Hierna volgt uiteraard een welverdiende lunch om even bij te komen van alle enge momenten om vervolgens echt te gaan vergaderen. Dit zal gebeuren in de speciaal daarvoor ingerichte brainstorm ruimte van The Amsterdam Dungeon.

'We kunnen niet wachten om samen te werken met deze griezelige jongeren.', legt General Manager Wybo Wijnbergen uit.'We zijn ons er ervan bewust dat wat wij griezelig vinden helemaal niet op hoeft te gaan voor de jeugd van tegenwoordig en daarom besloten we een 'Scream Team' samen te stellen met alleen jongeren.'

Voordat de nieuwe show van start gaat medio februari 2007, net voor de vakantie, moet deze zo angstaanjagend mogelijk worden. The Amsterdam Dungeon wil niets nalaten om ervoor te zorgen dat het de meest griezelige attractie van Nederland blijft.


Noot voor de redactie,