Opbrengst collecte NSGK groeit sterk

NSGK

http://www.nsgk.nl

In 2006 40% meer opgehaald voor kinderen met een handicap

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft in 2006 de opbrengst van haar huis-aan-huiscollecte zien groeien met bijna 40%. De inzameling bracht deze keer 420.000 euro op, tegen ruim 300.000 het jaar ervoor. Duizenden collectanten gingen langs de deuren voor kinderen met een handicap. Ook veel bekende Nederlanders hielpen mee; zij maakten een persoonlijk schilderij dat tijdens de collecteweek werd geveild.

Bijna 6000 vrijwilligers gingen van 13 tot 19 november met de collectebus op pad in 360 gemeenten. Gemiddeld werd ruim 70 euro per collectebus gedoneerd. Veruit het grootste bedrag werd opgehaald door Erwin van Emmerik uit Zoetermeer. Hij collecteerde elke dag in het plaatselijke winkelcentrum en telde aan het eind van de week een opbrengst van 2.243 euro.

De collecteweek werd gestart met een artistieke lunch in het Amsterdamse Hilton Hotel. Daarbij waren vele bekende Nederlanders aanwezig, zoals Tanja Jess, Jochem van Gelder, Annemarie Postma en Jeroen van Inkel. Samen met gehandicapte jongeren gingen zij schilderen onder begeleiding van kunstenares Ans Markus. De schilderijen werden tijdens de collecteweek geveild in samenwerking met radiostation Q-music en brachten 6205 euro op.

De NSGK is erg blij met het resultaat en bedankt alle vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. De stichting hoopt de collecte volgend jaar nog verder te kunnen laten groeien. Directeur Daan Putman Cramer: 'Er moet nog heel veel gedaan worden voor kinderen met een handicap. We zijn dan ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers die zich daar tijdens de collecteweek een paar uur voor willen inzetten. Ook zoeken we mensen die de collecte in hun woonplaats kunnen organiseren en coördineren.' Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.nsgk.nl.

De NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om, met hun beperking, zo volwaardig mogelijk te kunnen leven. De stichting ontwikkelt en ondersteunt jaarlijks honderden initiatieven zoals toegankelijke speelplaatsen, aangepaste vakanties en kleinschalige woonvormen. Dit kan dankzij de steun van duizenden betrokken vrijwilligers, donateurs en bedrijven, want de NSGK is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie.

///


Noot voor de redactie (