Ingezonden persbericht


Dordrecht, 15 december 2006 Persbericht 06-28

Kerstvakantie in de Biesbosch

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in de kerstvakantie allerlei activiteiten, van Glühweintochten door de winterse Biesbosch tot vetbollen maken voor kinderen in het Biesboschcentrum.

Ganzen kijken
De polders in de Biesbosch zijn in deze tijd van het jaar belangrijke pleister- en foerageerplaatsen voor ganzen en andere watervogels. Tijdens de Glühweintocht en de Snertvaartocht met fluisterboot de Halve Maen is er volop gelegenheid om vogels te kijken. Er gaan Biesboschgidsen mee om uitleg te geven. Als er veel te zien is, wordt de Halve Maen stilgelegd zodat iedereen een kijkje door de telescoop kan nemen. Voor de deelnemers aan de Glühweintocht is er een glas Glühwein met een oliebol, tijdens de Snertvaartocht wordt erwtensoep geserveerd. Data: Glühweintocht woensdag 27 en zaterdag 30 december (kosten E 12,15 / E 10,55 / E 9,10), Snertvaartocht donderdag 4, zaterdag 6 en zondag 7 januari (kosten E 12,- / E 10,50 / E 9,-). De tochten beginnen steeds om 12.30 uur met een inleiding op de Halve Maen over de vogels die er in de Biesbosch te zien zijn. Einde om 15.00 uur.

Varen en wandelen
De Winterse Huiswaardtocht is een combinatie van een vaartocht met de Halve Maen en een stevige wandeling (2 uur) onder leiding van gidsen. De wandeling voert over de dijkjes rond de voormalige graslandpolder de Huiswaard, nu een woest natuurontwikkelingsgebied. Terug aan boord is er Glühwein. Data: vrijdag 29 december en woensdag 3 en vrijdag 5 januari (kosten E 14,- / E 10,-)

Kinderactiviteiten
In het Biesboschcentrum kunnen kinderen op donderdag 4 januari tussen 13.30 en 16.00 uur vetbollen maken en pindasnoeren rijgen voor de vogels in de tuin. Vanwege de grote belangstelling is het noodzakelijk om je van te voren op te geven. Meedoen kost een euro, en daar krijgen de deelnemertjes ook nog een beker warme chocola voor. Leeftijd vanaf 5 jaar.

Wandelen
Wie niet van varen houdt kan op vrijdag 5 januari met een Snertexcursie mee onder leiding van Biesboschgidsen door het Hollandse polderlandschap van de Hel- en Zuilespolder. Aanvang om 11.00 uur bij het Biesboschcentrum. Na afloop van de wandeling (13.30 uur) staat de erwtensoep klaar in het huiscafé van het Biesboschcentrum.

Informatie en reserveren
Voor alle tochten is reserveren noodzakelijk. Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u bellen met Biesboschcentrum Dordrecht, (078) 630 53 53. Het adres van het centrum is Baanhoekweg 53, Dordrecht. Openingstijden in de kerstvakantie: van 10 tot 17 uur, gesloten op 25 december, 1 en 2 januari.
---