Provincie Noord-Holland

Nachtwandeling naar Noord-Hollandse geschiedenis

4-1-2007

PWN en Stichting Oer-IJ organiseren vanavond (4 januari) een historische lichtjeswandeling door de stikdonkere duinen bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. De wandeling is een leuke gezinsactiviteit, dus iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis!

Geniet van een hemel vol sterren en ontdek een stuk onbekende geschiedenis van Noord-Holland. De wandeling duurt ruim een uur en onderweg kom je personages tegen uit een ver verleden, die je meenemen naar voorbije tijden. Tijden waarin een groot feest de terugkeer van het licht markeerde. Op verschillende manieren werd door de Noordelijke volkeren zoals de Saksen, Germanen en Kelten de winterzonnewende gevierd. Het lengen van de dagen betekende de terugkeer van het voorjaar en een einde aan de magere tijd.

Deelnemers kunnen tussen 18.30 en 19.30 uur met de wandelroute starten, vanaf de parkeerplaats van Kennemer Duin Camping Bakkum aan de Zeeweg.

De wandeling gaat ook langs Bezoekerscentrum De Hoep, waar een bezoek kan worden gebracht aan de tentoonstelling Schatten onder je voeten. Deze interactieve tentoonstelling is eind september geopend en brengt 1400 jaar (600 v. Chr. 800 n. Chr.) onbekende geschiedenis van Noord-Holland op een leuke en boeiende manier in beeld.