Gemeente Lingewaard


Frank Hoes vrijwilliger van het jaar 2006 in Lingewaard

Frank Hoes is dé vrijwilliger van het jaar 2006 in de gemeente Lingewaard.

Frank Hoes is verkozen tot dé vrijwilliger van het jaar 2006 in de gemeente Lingewaard. Hij kreeg een beeldje van de Doornenburgse kunstenares Marjo Wiltingh, een cadeaubon, bloemen en een cheque ter waarde van 250 euro voor een activiteit van één van de verenigingen waar hij als vrijwilliger bij betrokken is.

Het vrijwilligerswerk in Lingewaard staat op een hoog peil. Op veel verschillende gebieden wordt vrijwilligerswerk verricht. Voor het gemeentebestuur aanleiding om na de verkiezing van vorig jaar, ook dit jaar de vrijwilliger van het jaar aan te wijzen. In totaal waren er dertien aanmeldingen.

Frank Hoes is sinds 1984 penningmeester van blaasorkest de Bevelanders. Ook is hij 17 jaar bestuurslid van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Daarnaast is hij meer dan 25 jaar lid van het bestuur van de Stichting gezamenlijke accommodaties verenigingen Huissen (Het Koelhuis). Om het lijstje af te sluiten is hij ook nog bestuurslid van de Stichting Culturele Evenementen De Brink. Naast inzet op bestuurlijk vlak is hij mede-initiatiefnemer van veel culturele activiteiten in Huissen, zoals in december 2006 nog Huissen bij Kaarslicht. Deze activiteiten initieert hij niet alleen, hij maakt ook altijd deel uit van de commissies die de activiteiten uitvoeren.

Verder zet Hoes zich in voor iedereen die een beroep op hem doet. Als hij ergens voor gevraagd wordt, zal hij niet gauw 'nee' verkopen.

Foto burgemeester Paul Peters en vijwilliger Huub Zweers Huub Zweers is al jaren actief als vrijwilliger, onder meer bij Wijkplatform Molenwijk-Dries.

De tweede prijs was voor Huub Zweers. Sinds de oprichting van het Wijkplatform De Dries/Molenwijk is hij actief in de werkgroep Leefbaarheid. Vanaf de zomer van 2006 is hij voorzitter van het Wijkplatform en afgevaardigde in de stuurgroep van de gemeente. Verder is is hij al ruim tien jaar coördinator van het Reumafonds in Gendt en sinds anderhalf jaar lid van de clientenraad WWB in de gemeente Lingewaard. Ook voor Zweers waren er een cadeaubon, bloemen en een cheque ter waarde van 150 euro voor een activiteit van één van de verenigingen waar hij als vrijwilliger bij betrokken is.

Foto burgemeester Paul Peters en vijwilliger Paul Kersten Bataven-duizendpoot Peter Kersten eindigde als derde. Als derde eindigde Peter Kersten, al sinds 1969 bestuurslid van voetbalvereniging De Bataven, eerst als jeugdbestuurslid en sinds 1973 als wedstrijdsecretaris. Kersten is echt een Bataven-duizendpoot: Hij verzorgt ook de ledenadministratie, het drukwerk voor het clubblad en het wedstrijdprogrammaboekje en sinds kort recentelijk is hij coördinator van de F-jeugd. Ook Kersten kreeg een een cadeaubon, bloemen en een cheque ter waarde van 100 euro voor een activiteit van de vereniging waar hij als vrijwilliger bij betrokken is.

Bericht geplaatst op 4 januari 2007