Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 4 januari 2007
Opmerkingen

Sittard; automobilist rijdt opzettelijk in op andere weggebruiker

Dinsdagmiddag heeft de politie een 25-jarige inwoner van Sittard aangehouden omdat de man verdacht wordt met zijn auto opzettelijk te zijn ingereden op een 51-jarige automobilist uit Geleen.

De inwoner van Geleen, die niet gewond raakte, stond met zijn auto omstreeks 11.25 uur op de Urmonderbaan bij de kruising met de Einighauserweg in Sittard voor de verkeerslichten. Toen hij op zeker moment verder reed, werd hij bijna geraakt toen de bestuurder van een groen/blauwe personenauto hem probeerde in te halen. Om duidelijk te maken dat die andere automobilist een gevaarlijke manoeuvre uithaalde, claxonneerde hij vervolgens. Hierop passeerde de bestuurder van de groen/blauwe auto toch de auto van de inwoner van Geleen en ging voor hem rijden. Daarna stopte hij plotseling.

Nadat de bestuurder van de groen/blauwe auto aanvankelijk aanstalten maakte om uit te stappen, reed hij plotseling met hoge snelheid weg. Kort daarop keerde hij en reed met hoge snelheid in de richting van de inwoner van Geleen om vlak vóór hem krachtig te remmen. Ondanks dat de inwoner van Geleen, die inmiddels was uitgestapt, achter uit sprong werd hij licht geraakt en belandde hij op de motorkap van de groen/blauwe auto. Hierna ging de andere automobilist er met zijn auto vandoor. Later werd hij aangehouden.

Op het moment dat het voorval plaatsvond reden er een tiental andere automobilisten op de Urmonderbaan. Omdat zij mogelijk getuige zijn geweest en de politie hen niet heeft gesproken, roept de districtsrecherche in Sittard hen op zich met haar in verbinding te stellen (0900 - 8844).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --