Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL
Controversiële film voor het eerst op groot scherm te zien Thomas Clay (2005, UK, 96 minuten) do 4 t/m ma 8 januari & wo 10 t/m wo 17 januari Melkweg Cinema · 20:00 uur · 6,00 / 5,00
· ·

De uiterst controversiële film THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL is in januari voor het eerst te zien op groot scherm in de cinema van de Melkweg. In 2005 raakte Engeland in rep en roer vanwege het filmdebuut van regisseur Thomas Clay over de geschetste harde realiteit van jongeren in een grauw Engels kustplaatsje. De media vergeleken de film met Stanley Kubrick's A CLOCKWORK ORANGE. Niet het minste debuut, ondanks dat de film nooit in Engeland het grote scherm heeft mogen halen. Van donderdag 4 t/m woensdag 17 januari (m.u.v. di 9 jan) is THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL wel op het grote scherm van de Melkweg Cinema te zien. De talentvolle cellist, Robert Carmichael, raakt samen met twee vrienden verstrikt in een wereld van verleiding en geweld. In het kleine Engelse kustplaatsje zijn de jongens verveeld, gefrustreerd, buitengesloten en niet in staat om zelfs maar de grenzen van moraal te accepteren of te herkennen. De acties van de jongens leiden onvermijdelijk tot een schokkende daad die hun ingeslapen gemeenschap voor altijd wakker zal schudden en haar diepste, verborgen angsten blootlegt. Bruut, poëtisch, explosief en doordrongen van duistere en ironische pit is THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL een film die je moraal wakker schudt. Een vergelijking met Stanley Kubrick's A CLOCKWORK ORANGE wordt dan ook vaak getrokken.
THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL is een bijzonder debuut van het Britse filmtalent Thomas Clay. De 27-jarige Thomas Clay schreef het script en regisseerde de film op imposante wijze. Met THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL levert hij een politiekgevoelige film af, die bij zijn release al veel stof deed opwaaien. Voor liefhebbers van de jonge Britse film en ontregelende, subversieve films!

Ingezonden persbericht