Ingezonden persbericht


Persbericht, donderdag 4 januari 2007

Jose Ramos Hortas is nieuwe Eregids van de Raëliaanse Beweging

29 december 2006 - Raël, oprichter en leider van de Raëliaanse Beweging heeft Jose Ramos Hortas, Premier van Oost Timor, benoemd tot Eregids voor de mensheid vanwege zijn boodschap aan Osama Bin Laden. In deze boodschap die op 23 december door de BBC werd uitgezonden, moedigde hij de Al Qaeda leider aan om niet alleen liefde en medeleven voor zijn Moslimbroeders en -zusters te hebben, maar ook voor de rest van de wereld, onder wie de Europeanen en Christenen.

Raël voegde toe: "De boodschap van Jose Ramos Hortas over vrede en medeleven is het tegenovergestelde van de demonisering en de ontmenselijking die door leiders als Bush en Blair wordt verkondigd en enkel tot haat aanzet. Ze vergeten dat zelfs achter de ergste crimineel een menselijk wezen is. Ze doen zich voor als Christen, maar ze vergeten dat de boodschap van Jezus een boodschap van liefde, medeleven, geweldloosheid en vergeving was."

Ramos Hortas was reeds een voorbeeld vanwege zijn geweldloze verzet tegen de Indonesische bezetting van zijn kleine thuisland, dat in 1999 onafhankelijk werd dankzij een door de VN gesponsorde stemming. De Pemier van Timor verklaarde dat hij heeft geleden onder de bezetting van zijn land door het grootste Moslim land ter wereld en dat hij broers en zussen heeft verloren. Ondanks deze gebeurtenis haat geen enkele Moslim of Indonesiër.

De Raeliaanse filosofie eist absolute geweldloosheid, liefde en medeleven voor iedereen. Eregidsen worden geselecteerd op basis van hun acties die de mensheid naar een hoger bewustzijnsniveau verheffen. Jose Ramos Hortas zei dat hij hoopt dat zijn woorden het bewustzijn van Osama Bin Laden zullen raken. Wij geloven dat zijn woorden en zijn grote voorbeeld van medeleven vele anderen hebben geraakt. Alle Raëlianen in de Wereld zijn dan ook blij om hem te midden van de Eregidsen te verwelkomen.

CONTACT

Voor een interview of informatie :

www.press.rael.org

of

06 43780239