Ingezonden persbericht


Persbericht

EXACT NEEMT LEIDENDE BELGISCHE SOFTWARE ONDERNEMING OVER

Acquisitie biedt de nieuwe combinatie goede cross selling mogelijkheden

Delft, 4 januari 2007 -- Exact Holding N.V. (Exact) neemt Solid Data NV/SA (Solid Data) over, een locale Belgische software onderneming, waarmee het de leidende boekhoudsoftware onderneming in de Belgische MKB markt wordt. De producten van Exact en Solid Data vullen elkaar goed aan wat de nieuwe combinatie goede cross selling mogelijkheden biedt. De acquisitie zal in contanten worden betaald en per 1 januari 2007 worden geconsolideerd.

Rajesh Patel, CEO Exact Software: 'In overeenstemming met Exact's acquisitiestrategie verschaft deze acquisitie goede cross selling mogelijkheden voor Exact Online en Exact e-Synergy waardoor wij de gecombineerde klantenbasis optimaal uit kunnen nutten. Door het samenvoegen van beide ondernemingen ontstaat er een duidelijke marktleider op het gebied van boekhoudsoftware in de Belgische MKB markt.'

Solid Data is opgericht in 1984 en is uitgegroeid tot een onderneming met ongeveer ¤ 3,5 miljoen omzet en 40 werknemers. Solid Data iss ISO 9001:2000 gecertificeerd en richt zich met haar ProAcc productlijn op de Belgische MKB markt.

# # #

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Project Management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met meer dan 2700 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in 125 landen, verspreid over alle vijf continenten.

In 2005 bedroeg de omzet van Exact Software ¤¬ 224,5 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NV genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam.

Belangrijke data

Jaarcijfers 2006 8 februari 2007
Algemene Vergadering van Aandeelhouders 25 april 2007 Halfjaarcijfers 2007 26 juli 2007



Ingezonden persbericht